Locul în care poți face excursii călare pe munte și te simți ca la bunici

Tot mai mulți turiști români, mai ales familiile tinere, au început să caute vacanțele în care se pot simți ca la bunici. E o modalitate de a le arăta celor mici cum erau vacanțele la bunici.

În plus, copiii au ocazia să vadă și animalele din curte. Iar bucuria este mult mai mare dacă pensiunea organizează și excursii călare. În acest articol vă prezentăm una dintre pensiunile care te face să te simți cu adevărat ca la bunici.

O familie tânără, cu copii, s-a decis să înceapă o afacere prin care să împărtășească cu alții dragostea pentru animale, natură, abilităță manuale și artistice. Iar pentru a-și îndeplini acest vis s-au decis să se mute în satul Nămești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț.

Aici au întemeiat o gospodărie cu mulți cai, ponei, căței, vaci, păsări de curte, iepuri, porumbei, cam tot ce se găsea în curtea bunicilor.

„Mai precis avem mai mult de 7 cai întotdeauna potriviți pentru călărie de agrement și mai ales plimbări pe munte călare sau la trăsură, 2 ponei drăguți și blânzi, 2 văcuțe, o duzină de căței din rasele carpatin, golden retriever și beagle, prietenoși, mereu bucuroși să se joace cu copiii. Avem iepurași, păsări de curte: găini, rațe, bibilici.

Întotdeauna avem și pui de la acestea, este o plăcere deosebită să interacționezi cu atîtea animale, mulți spun că le preferă oamenilor, noi mărturisim că avem multă satisfacție de la ele și asta ne face să muncim cu drag să le întreținem”, spune familia care a ridicat pensiunea „7 cai”.

Potrivit celor de la „7 Cai” care organizează astfel de excursii călare, se poate pleca pe parcursul unei zile întregi de la o altitudine de 700 de metri, de la deal și se urcă până la golul alpin al pășunilor de la 1500 de metri, „pe acoperișul lumii cum zicea un cioban, unde faci popas și un bulz pe jar, se odihnește calul și cobori încet pe culme înapoi spre sat, în fapt de seară”.

Drumurile sunt uneori umbrite, prin pădure, alteori pe stânci sau prin apă, „un itenariu de vis, presărat cu povești, cu mici surprize iscate de animale ce ne ies în față”.

Pe lângă excursii în grup sau team buildinguri se pot face și tabere pentru copii. Cei mici pot învăța să călărească și cum să îngrijească caii, dar vor vedea și cum se strânge fânul sau cum se potcovește.

FOTO: 7 Cai/Facebook

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole