O viață în vacanță. Milionarul care s-a mutat pe o insulă pustie

Publicat de

Categorii articol

Distribuie articolul

- Publicitate -

David Glasheen era în anii `80 unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri australieni. Originar din Sydney, deținea o companie minieră de succes, care extrăgea aur în Papua Noua Guinee. Însă, afacerile sale s-au prăbușit brusc în 1987, după ce a avut loc o cădere bruscă la bursă. Afacerile i-au intrat în colaps, iar întreaga sa avere de aproximativ 37 de milioane de dolari s-a risipit.

Și viața personală i-a fost dată peste cap, după ce soția sa l-a părăsit. Așa i-a venit ideea de a se muta pe Insula Restoration, aflată în apropiere de Australia. David s-a făcut vecin cu crocodilii și câinii dingo, iar din când în când are ca musafir câte un ciclon.

Despre această insulă nu știa prea multe, a auzit despre ea de la un prieten. A ajuns prima dată și nu a mai plecat. Despre cei 22 de ani pe insulă spune că l-au „reparat” din punct de vedere emoțional.

„Cu toții avem nevoie la un moment de o „restaurare” (n.r. trad din engleză „restoration” – numele insulei) în viața noastră. Mental sunt acum superîncărcat”, a spus David, care a scris despre viața lui în The Millionaire Castaway.

În cei peste 20 de ani de când trăiește pe insulă a întâmpinat și probleme. De exemplu, atunci când și-a rupt șoldul, după ce a căzut, a trebuit să se târască 60 de metri, în aproximativ o oră, pentru a ajunge la telefonul prin satelit și să ceară ajutor.

„Există zicala măsoară de două ori și tai o dată. Aici, măsori de cinci ori și tai o dată pentru că nu prea îți permiți să faci multe greșeli”, a mai spus David, citat de Abc.net.au.

În vârstă de 76 de ani, David Glasheen spune că acum consideră că trăiește „în paradis” pentru că pe insulă nu sunt probleme, ci doar „oportunități care îți întăresc caracterul”.

- Publicitate -

Pe insulă locuiește doar cu câinele său și o părăsește o singură dată pe an, atunci când merge cu barca pentru a-și aduce provizii.

Singurul lucru care îi lipsește este familia. Are un fiu și o fiică, dar care nu l-au văzut niciodată pe insulă. David Glasheen a mai avut o fiică, însă care s-a sinucis în urmă cu câțiva ani.

Din păcate, de câțiva ani, David se luptă în instanță cu autoritățile australiene, care îl vor plecat de pe insulă.

FOTO: Docastaway – Desert Island Experiences/Youtube

- Publicitate -

Publicat de

Distribuie articolul