Cinque Terre – orasele colorate ale Italiei

Cinque Terre este numele unui district care cuprinde cinci orase glorioase de-a lungul coastei de vest a Italiei, a caror case mici sunt inconjurate de natura luxurianta. Vizitatorii acestui district vor fi fascinati de frumusetea acestor cinci sate mici („cinque terre” inseamna „cinci tari”, in limba italiana), si anume: Manarola, Riomaggiore, Corniglia, Vernazza si Monterosso al Mare.

Locuitorii din Cinque Terre beneficiaza nu numai de apele sale curate, dar si de mediul sau natural, in care natura salbatica este presarata cu plantatii de vita de vie, plantatii de maslini si livezi de citrice, creand o legatura pretioasa intre om, traditii si aceasta intindere uluitoare de coasta.

Cinque Terre au fost in trecut sate de pescuit pasnice ale caror rezidenti inteligenti chiar au reusit sa conceapa o modalitate de a cultiva struguri de pe versantii aproape verticali. Astazi, insa, Cinque Terre se bazeaza aproape in intregime pe turism.

Numele acestei destinatii este folosit pentru a descrie ceea ce a devenit una dintre cele mai populare destinatii turistice din Italia. Din acest motiv este aproape imposibil sa vizitezi Cinque Terre atunci cand nu este aglomerat.

Atractia principala a zonei sunt excursiile pe jos de-a lungul stancilor din sat in sat.

In fiecare oras din Cinque Terre exista o statie de tren. Trenurile care circula intre orase sunt lente, oprindu-se la fiecare statie pentru a luat turisti, insa exista si trenuri mai rapide care conecteaza orasele si care pot fi luate de la fiecare capat al celor cinci orasele.
Drumetiile in Cinque Terre sunt una dintre cele mai mari atractii ale regiunii in sine, si a fost timp de multi ani. Mai recent, traseele care leaga cele cinci orase au devenit un parc national, protejat de UNESCO.

Traseele nu s-au schimbat prea mult, dar cele mai mari schimbari de la introducerea parcului national este faptul ca exista acum ore deschise/inchise pentru trasee, iar drumetiile nu sunt gratuite.

Pe langa drumetii si peisajele care va vor conduce intr-o lume de poveste, in Cinque Terre veti putea incerca si chiar va recomandam, un vin de desert delicious numit Sciacchetrà, cateva plaje frumoase si fructe de mare excelente .

Lantul de munti care inconjoara aceste sate se desfasoara in paralel cu „Muntii Apenini” si creeaza golfuri mici si vai abrupte, unde sunt situate orasele. Acest lucru il face un peisaj unic, diferit de restul coastei.

In continuare, va prezentam micile sate frumose de coasta din Cinque Terre pentru a va convinge sa le vizitati.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole