Cel mai vizitat oraș din lume

0
2017
Hong Kong, cel mai vizitat oraș din lume FOTO: Miquel Fabre/Flickr (creative commons)
Hong Kong, cel mai vizitat oraș din lume FOTO: Miquel Fabre/Flickr (creative commons)

Euromonitor a prezentat o statistică a orașelor din lume în care au fost cei mai mulți turiști. Potrivit topului, cel mai vizitat oraș din lume este Hong Kong. Acesta a avut aproape 28 de milioane de turiști într-un singur an.

Pe următorul loc, după cel mai vizitat oraș din lume, este Londra, care a avut peste 17 milioane de turiști. Topul este completat de Singapore (17,1 milioane de vizitatori), Bangkok (16,2 milioane de vizitatori) și Paris (15 milioane de vizitatori).

Ce atracții turistice sunt în cel mai vizitat oraș din lume? Ei bine, Honk Kong, are, printre altele, una dintre cele mai spectaculoase grădini botanice. A fost fondată în 1871 și cuprinde pe lângă plante și o expoziție permanentă de peste 500 de specii de păsări. De asemenea, aici puteți să vă plimbați prin grădina de bambus, cea de camelii sau cea de palemieri.

Un alt obiectiv turistic important pe care trebuie să-l vizitați este Turnul cu ceas, care a fost inaugurat în anul 1915.

Construit din cărămidă roșie și granit, înalt de 44 de metri, acesta este singura rămășiță din fosta gară Kowloon-Conton și este declarat monument istoric. Este atrăgător și prin contrastul cu zgârâie-norii din jur.
HK Watch Tower
Clădirea Primăriei este un alt obiectiv care nu trebuie ratat în cel mai vizitat oraș din lume. Poate pare surprinzător, însă nu doar clădirea din 1866 este neapărat spectaculoasă, ci multitudinea de galerii de artă, biblioteci, anticariate și festivaluri care au loc aici. De asemenea, lângă acest complex al primăriei se găsește și unul dintre cele mai frumoase parcuri din Hong Kong.
Hong Kong City Hall Memorial Garden 大會堂紀念龕

Prima moschee ridicată în Hong Kong este Jamia, care datează din secolul al XIX-lea. I se mai spune și Templul Lascar și se remarca prin forma rectangulară și ferestrele cu arcade decorate de la intrarea principală. Accesul în moschee este permis doar musulmanilor.
Jamia Mosque

Un alt obiectiv important de văzut în cel mai vizitat oraș din lume este Tian Tan Buddha, considerată cea mai mare statuie Buddha din lume, în aer liber. Se află pe vârful montan Muk Yue și aparține mănăstirii Po Lin. La această statuia din bronz a fost nevoie de o muncă de 12 ani. Are 23 de metri și cântărește 200 de tone.
Tian Tan Buddha
În Hong Kong, cel mai vizitat oraș din lume există și un muzeu de ceară Madame Tussauds. Este situat în Peak Tower și puteți vedea reprezentările din ceară a 100 de personalități din lumea întreagă. Printre alții, îi puteți vedea aici pe Bruce Lee, Jackie Chan, Barack Obama sau Brad Pitt și Angelina Jolie.

Tot în Hong Kong puteți vizita mai multe mănăstiri impresionante. Printre acestea, cele mai frumoase sunt Chi Lin, templul taoist Ching Chung, dedicat lui Lu Sun, unul dintre cei 8 nemuritori ai credinței taoiste, care a trăit în secolul al VIII-lea, Sik Sik, unde se spune că ți se îndeplinesc toate dorințele sau centrul budist Miu Fat.

Chi Lin Nunnery

Hong Kong, cel mai vizitat oraș din lume, este recunoscut și pentru numeroasele locuri de relaxare. Turiștii se pot destinde în Parcul Victoria, plimbându-se pe aleile care străbat luxurianta vegetație sau cu barca, pe lac. De asemenea, trebuie să vizitați în Hong Kong și parcul Wetland, renumit pentru promovarea ecoturismului, prin protejarea florei și faunei. Pe o suprafață de 60 de hectare sunt găzduite numeroase specii de insecte, păsări și mamifere.

De asemenea, turiștii aleg pentru a se relaxa și zona Discovery bay. Aici este o oază de liniște, departe de aerul poluat al metropolei.
hong kong wetland park57

FOTO: Miquel Fabre/Flickr (creative commons)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here