Bilete ieftine de avion. Când cumpărați tichetele pentru Crăciun

Un studiu al unei platforme online de rezervări de vacanțe arată că bilete ieftine de avion pentru călătoriile din preajma Crăciunului găsiți cu 56 de zile înainte de data plecării.

Astfel, dacă achiziționați biletele de avion la începutul lunii noiembrie puteți economisi aproximativ 28%, potrivit platformei online momondo.ro.

Cele mai scumpe bilete de avion sunt cele cumpărate chiar în ziua plecării. Pentru a stabili când pot fi găsite bilete ieftine de avion pentru Crăciun, portalul a analizat peste 3,2 miliarde de prețuri pentru cele mai populare o sută de rute în perioada sărbătorilor de iarnă.

Bilete ieftine de avion se găsesc la zborurile de seară, între orele 18:00 și miezul nopții. Cele mai scumpe sunt, de obicei, cele de dimineața și la prânz, înainte de ora 15:00. De asemenea, potrivit analizei, în timpul săptămânii, marțea se găsesc bilete de avion ieftine, iar sâmbata este cea mai scumpă.

Reprezentanții Momondo.ro mai spun și că luna decembrie este una dintre cele mai aglomerate în aeroport și din cauza cererii crescute de bilete cresc prețurile. Cei care caută bilete de avion ieftine trebuie să fie atenți, întrucât există variații foarte mari de prețuri de la o zi la alta și în funcție de oră.

Bilete ieftine de avion. Vacanțe în piețele de Crăciun

Un studiu realizat de americanii de la FareCompare, prezentat în urmă cu aproximativ o săptămână, a demonstrat faptul că bilete ieftine de avion se cumpără cu cel puțin trei săptămâni înainte și cu cel mult trei luni și jumătate înainte de ziua decolării.

Aceștia mai spun că marțea este ziua în care puteți cumpăra bilete ieftine de avion, însă e important să nu pice într-o perioadă de vârf. Aceeași cercetare mai arată că plătesc mai scump cei care nu au răbdare și își cumpără bilete de avion cu 8 – 9 luni înainte, însă cele mai scumpe tichete rămân cele achiziționate înainte cu 2 – 3 zile de decolare.

Cei care caută vacanțe spre orașele cu piețe de Crăciun pot alege oferte de la 299 de euro. De exemplu, în pachetul pentru Viena intră biletele de avion și trei nopți de cazare. De asemenea, sunt oferte spre Veneția de la 129 de euro.

Pentru destinațiile spre locuri mai calde, cum ar fi Barcelona, puteți alege pachete care încep de la 329 de euro. În acest buget sunt incluse biletele de avion și trei nopți de cazare.

FOTO: Marco Trovò/Flickr (creative commons)

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole