Unde sunt cele mai scumpe vacanțe în România

Toamna, românii preferă vacanțele de weekend. Potrivit datelor portalului de rezervări hoteliere Travelminit.ro, cele mai scumpe vacanțe la hoteluri și pensiunile din România a crescut cu 9% față de 2018 și cu 55% față de 2017. De exemplu, o familie plătește cu 44% mai mult față de 2017 pentru cazare.

Cele mai căutate destinații din România pentru vacanțele de toamnă rămân zonele montane (Valea Prahovei, Transfăgărășanul) dar și stațiunile balneoclimaterice și chiar orașe precum București, Cluj, Iași și Timișoara.

Unde sunt cele mai scumpe vacanțe în țară

Printre cele mai scumpe destinații din România în 2019 se regăsește capitala, cu un preț de aproximativ 300 de euro pe sejur, fiind urmată de litoralul românesc și Delta Dunării cu o medie de 287 de euro pe sejur. De asemenea, stațiunile balneoclimaterice se află în topul celor mai scumpe destinații din România cu un preț de 240 de euro pe sejur, mediu 3 nopți. Activitățile specifice fiecărei zone au crescut prețurile sejururilor, unele pachete incluzând și activități populare cum ar fi excursii cu barca în Delta Dunării sau tratamente balneo, mai arata realizată de specialiștii travelmint.ro.

În topul celor mai scumpe tipuri de cazări se află apartamentele care pot acomoda un număr mai mare de persoane, cu o medie de 227 de euro pe 3 nopți (76 euro pe noapte), pe locul doi situându-se hotelurile cu un preț de aproximativ 204 euro pe 3 nopți (68 euro pe noapte). Pensiunile și cabanele pot fi rezervate cu un cost de aproximativ 146 euro pe 3 nopți (76 euro pe noapte).  

Românii caută vacanțe scurte și dese

Platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro a înregistrat în primele 9 luni ale anului 2019 de trei ori mai multe rezervări decât în aceiași perioadă a anului 2017 și de două ori mai multe nopți rezervate.

Aproape jumătate din numărul total al rezervărilor sunt făcute pentru perioade de 2-4 zile de vacanță și un sfert din acestea sunt pentru rezervări de o singură noapte. O rezervare din 10 se face pentru vacanțe mai lungi, de 5-7 zile.

„Rezervările hoteliere în România clar au fost puternic influențate de posibilitatea folosirii voucherelor de vacanță. Nu numai că românii au rezervat într-un număr mai mare, dar optează pentru hoteluri mai bune și servicii suplimentare. Așa se face că Travelminit.ro și-a dublat valoarea rezervărilor în ultimii doi ani. Dacă în 2018 valoarea totală a rezervărilor pe Travelminit.ro era de 6 milioane euro, în 2019 rezervările până în luna Septembrie totalizează deja peste 12 milioane euro, urmând să ajungă la 15 milioane de euro până la finalul anului”, a declarat Rigo Ferenc, CEO și fondator Travelminit.ro

FOTO: umblatorul/Pixabay.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole