Cele mai frumoase orașe din Spania. Top 5 comori arhitecturale

cele-mai-frumoase-orașe-din-Spania-Barcelona
Foto: Barcelona/ travelator.ro

Cunoscută pentru orașele sale fermecătoare, romantice și uimitoare din punct de vedere arhitectural – perfecte pentru călătorii independente, Spania te așteaptă să o descoperi în orice anotimp. Deși sugestiile pot fi mult mai extinse, de ordinul zecilor de locuri spectaculoase, am realizat un top cu cele mai frumoase orașe din Spania, lista fiind mereu deschisă.

Barcelona, capitala cosmopolită a regiunii Catalonia

Al doilea cel mai mare oraș al Spaniei, după Madrid, și renumită pe plan mondial pentru arta și arhitectura sale unice, Barcelona este unul dintre cele mai pline de viață orașe, cu o serie de festivaluri pe tot parcursul anului. În egală măsură, acest loc se bucură de o vibrantă viață de noapte, precum și de unul dintre cele mai faimoase stadioane din lume, Camp Nou.

Înainte de toate, însă, Barcelona se mândrește cu o arhitectura uimitoare a Sagradei Familia, operă a lui Gaudi și o capodopera de design, chiar dacă încă nefinalizată. Perioada optimă de vizitarea a acestui oraș din top cele mai frumoase orașe din Spania este vara, când puteți petrece o zi întreagă pe străzile vibrante, plimbare pe care trebuie să o încheiați, spre apus, pe faleză sau la malul Mării Mediterane.

Madrid, capitala elegantă a Spaniei

Cunoscută pentru bulevardele sale fermecătoare și parcurile minunate, capitala spaniolă situată în centrul țării atrage turiștii din întreaga lume, mai ales primăvara și toamna. Aceste două anotimpuri asigură momentele perfecte pentru a explora Madridul. Oriunde îi poartă pașii, turiștii descoperă aici atât o arhitectură spectaculoasă, oportunități inedite de shopping, în buticuri de designer, cât și ocazii de a dansa pe muzica tradițională, flamenco, sau de a se relaxa prin grădinile botanice luxuriante.

Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, orașul a devenit capitală în 1561, în timpul domniei lui Filip al II-lea de Habsburg. Încărcat de istorie și tradiții, Barcelona găzduiește colecții de artă, printre care și operele celebrilor Goya sau Velázquez, fiind în același timp și un oraș gourmet, renumit pentru tapas-urile servite în restaurante.

Valencia, în top cele mai frumoase orașe din Spania

Al treilea oraș ca mărime din Spania, Valencia cucerește prin amestecul de arhitectură modernă și antică, cu diverse stiluri, de la roman, la gotic, baroc sau futurist. Orașul-port este situat pe coasta de sud-est a Spaniei, unde râul Turia se întâlnește cu Marea Mediterană. Valencia este un oraș foarte accesibil din punct de vedere turistic, datorită dispunerii sale compacte, ceea ce face ca multe obiective turistice să se afle în proximitate unele de altele, într-o singură plimbare. Datorită frumuseții sale, își merită pe deplin un loc în top cele mai frumoase orașe din Spania!

De la nisipurile aurii ale plajei Las Arenas și arhitectura rococo a Palatului Marqués de Dos Aguas, până la orașul vechi pietruit, asemănător unui labirint, Valencia are multe de oferit. Printre principalele atracții, nu trebuie ratate Catedrala, Mercado Central, Lonja de la Seda, inclusă în Patrimoniul UNESCO, precum nici oprirea la un restaurant care servește paella preparată după rețeta tradițională.

Granada, un oraș dominat de arhitectura maură

Cu siguranță unul dintre cele mai frumoase orașe din Spania, Granada este renumit pentru vechiul palat maur Alhambra și frumoasa arhitectură în stil oriental. Situat în regiunea Andaluzia din sudul Spaniei, la poalele munților Sierra Nevada, orașul este amplasat într-un cadru natural superb, la o altitudine de 670 de metri față de nivelul mării.

Odată ce ați terminat de explorat muzeele și galeriile sale de artă, puteți să vă aventurați la o plimbare în munții din apropiere. Una dintre principalele atracții ale orașului este Alhambre, un ansamblu bine conservat de fortărețe întinse pe deal, care găzduiește palate regale, terase luminoase și piscine inedite, provenite din dinastia Nasrid. Alhambra a fost construită în secolele XIII și XIV, pentru a servi ca reședință a regilor mauri, fiind celebră pentru tavanele sale din stuc și fântâna cu lei.

Palatul Alhambra, Grădinile Generalife (Alhambra) și cartierul Albaicín din Granada au fost înscrise în anul 1984 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Palma, în top cele mai frumoase orașe din Spania

Atrăgătoarea capitală din Mallorca și-a revendicat recent atractivitatea turistică și un loc în top cele mai frumoase orașe din Spania, datorită unor investiții de milioane de lire sterline. Cu o nouă colecție de galerii de artă, muzee și o mână de hoteluri tip boutique, Palma este, în prezent, o destinație de călătorie la modă. Odată ajunși aici, nu ratați o plimbare la portul de agrement Portixol, zona portuară bucurându-se de restaurante diverse, baruri tapas elegante sau cluburi la modă, pe plajă.

Palma este bogată în cultură, divertisment și gastronomie. Fiind un oraș relativ compact, Palma este o opțiune atractivă pentru vizitatorii care au puțin timp la dispoziție. De la Santa Catalina, porniți într-o plimbare de cinci minute până la Muzeul de Artă Modernă și Contemporană Es Baluard, unde veți găsi lucrări ale unor artiști importanți, inclusiv Picasso și Miró. De asemenea, merită să urcați scările până la terasa acoperită de lângă muzeu, pentru o vedere spectaculoasă a Catedralei La Seu, veche de 800 de ani.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole