Obiective turistice in Barcelona. Locurile cele mai populare in orasul lui Gaudi

Barcelona este unul dintre cele mai frumoase si mai spectaculoase orase din Europa. Nu o spunem doar noi, ci miile de turisti veniti aici sa descopere operele lui Gaudi, mancarea delicioasa, neaparat si sangria autentica, si pentru plimbarile pe malul marii. Orasul cucereste multe inimi, iar cei care il vad o data vor reveni, cu siguranta, pentru darurile cu care a fost binecuvantata Barcelona.

Ne transformam in ghizi turistici si va purtam, astazi, printr-o calatorie online in orasul lui Gaudi:

Sagrada Familia

La orice pas facut prin Barcelona veti intalni operele arhitectului Antoni Gaudi. Sagrada Familia este cel mai important obiectiv turistic al orasului. Autoritatile spun ca lucrarile de finalizare pentru opera neterminata a arhitectului vor dura pana in anul 2041. Ideea construirii Templului Ispasirii Sfintei Familii apartine unui negustor de carti, Josep Maria Bocabella.

Sagrada Familia, Barcelona. Sursa foto: hotelinvest.org
Sagrada Familia, Barcelona. Sursa foto: hotelinvest.org

Gaudi a preluat lucrarile constructiei bisericii in anul 1883, nerespectand planul original si facand o constructie dupa viziunea sa, in stil neo-gotic. Cand Antoni Gaudi a murit in anul 1926, biserica era formata dintr-o fatada, un turn si o cripta. In zilele noastre, arhitectii spun ca ultimul plan al lui Gaudi arata o biserica de 95 de metri inaltime si 60 de metri latime, cu 18 tunuri. In aceasta perioada poate fi zilnic vizitata, intre orele 9:00-18:00.

Aquarium Barcelona

Un alt punct de atractie pentru vizitatori este Acvariul Barcelona. O constructie fabuloasa ce trebuie neaparat vazuta. Aquarium are 35 de bazine unde se afla peste 11.000 de animale marine reprezentative pentru zona Marii Mediterane. La ce sa va asteptati daca ajungeti aici? La tunele cu rechini, pesti colorati, caimani, pinguini si pesti piranha, o adevarata lectie de oceanografie, la care, neaparat, trebuie sa asiste cei mici. Acvariul se deschide zilnic de la ora 9:30, iar pentru biletele online puteti accesa site-ul oficial aici.

Aquarium Barcelona. Sursa foto: tvl.ro
Aquarium Barcelona. Sursa foto: tvl.ro

La Pedrera – Casa Mila

La Pedrera- Casa Mila este una dintre operele lui Gaudi ce dau unicitate Barcelonei.  Cladirea, care arata ca o stanca in valuri, a fost construita pentru familia Mila.

Casa Mila, Barcelona. Sursa foto: inexhibit.com
Casa Mila, Barcelona. Sursa foto: inexhibit.com

Cladirea sculptata a dat multe batai de cap propietarilor care au primit amenzi, ba chiar autoritatile au decis demolarea ei. Astfel ca, schita originala a lui Gaudi, printre care si amplasarea unei statui cu zeita Pamantului, Gaia, nu a fost aprobata. Casa este un prim loc pentru orice turist care doreste sa afle mai multe despre Gaudi si opera sa. Puteti vizita site-ul oficial al La Pedrera.

Patio-curte interioara a La Pedrera, opera lui Gaudi. Sursa foto: webarcelona.net
Patio-curte interioara a La Pedrera, opera lui Gaudi. Sursa foto: webarcelona.net

Casa Battlo

Situata in cartierul Eixample din Barcelona, Casa Battlo a fost restaurata de Antoni Gaudi, o bijuterie arhitecturala careia ii lipsesc liniile drepte. Cladirea a fost decorata cu mozaic colorat, avand un hol de interior colorat in albastru puternic. Aceasta casa mai este cunoscuta si sub denumirea de ”Casa oaselor”.

Casa Batllo, Barcelona. Sursa foto: geekprocamera.com
Casa Batllo, Barcelona. Sursa foto: geekprocamera.com
Interior Casa Battlo. Sursa foto: casabatllo.es
Interior Casa Battlo. Sursa foto: casabatllo.es
Sursa foto: barcelona-home.com
Sursa foto: barcelona-home.com

La Rambla

Pe unde sa te plimbi prin Barcelona daca nu pe bulevardul La Rambla! Cea mai cunoscuta artera, cu magazine, cafenele, artisti stradali, chioscuri cu ziare, turisti si deopotriva localnici. La Rambla incepe in la Placa de Catalunya si se termina la statuia lui Columb. Aveti grija in cea mai aglomerata zona din Barcelona, frecvent aici sunt prezenti hoti de buzunare, care de abia asteapta sa profite de neatentia turistilor.

La Rambla, Barcelona. Sursa foto: cntraveler.com
La Rambla, Barcelona. Sursa foto: cntraveler.com

Placa d’Espanya

Piata Spaniei se afla la poalele dealului Montjuic si este una dintre cele mai aglomerate zone. Aici opresc autocarele intesate cu turisti, fiind un punct de plecare catre cele mai importante monumente. Placa d’Espanya este aparata de 2 turnuri de 47 de metri. Fantanile Magice si Palatul National tot aici le veti gasi. In piata Spaniei este amplasata si Arenas de Barcelona, o arena construita in 1900, destinata luptelor cu tauri. Dar cum luptele nu au avut succes, in prezent aceasta gazduieste un centru de cumparaturi.

Placa d'Espanya. Sursa foto: commons.wikimedia.org
Placa d’Espanya. Sursa foto: commons.wikimedia.org

Parcul Guell

Parcul Guell a fost incredintat lui Gaudi de catre Eusebi Guell, iar arhitectul a creat o alta emblema a orasului, prin stilul sau inconfundabil, plin de culoare si forme. La intrarea in parc veti fi intampinati de faimosul dragon, fotografiat de toti turistii ce trec poarta acestui parc.

Parc Guell, Barcelona. Sursa foto: elconfidencialdigital.com
Parc Guell, Barcelona. Sursa foto: elconfidencialdigital.com

Cu un aer hipnotic, datorita mozaicului colorat, parcul are si o casa-muzeu, in care a trait arhitectul Antoni Gaudi.

Port Vell, cartierul Barceloneta

Toate drumurile duc catre mare in Barcelona. Port Vell este nelipsit de pe lista turistilor ce vin in Barcelona. Pasii va vor duce catre podul pietonal din lemn, Rambla de Mar ce face legatura intre bulevardul La Rambla si complexul cu magazine, cinematograful IMAX, restaurante numit Maremagnum. Neaparat sa ajungeti si in cartierul Barceloneta si zonele de plaja.

Port Vell, Barcelona. Sursa foto: boatinternational.com
Port Vell, Barcelona. Sursa foto: boatinternational.com

Aici puteti vizita Palau del Mar ce gazduieste Muzeul National de Istorie a Cataluniei. Si dupa o zi istovitoare, va puteti delecta cu sangria si fructe de mare, la una dintre terasele din Portul Olimpic.

Podul de lemn. Sursa foto: tripsavvy.com
Podul de lemn. Sursa foto: tripsavvy.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole