Top 10 regiuni de vazut in 2019. Calator prin lume!

Scoatem harta lumii si alegem top 10 regiuni de vazut in 2019, pentru ca nu e asa, extindem posibilitatile de calatorie. De ce am sta doar intr-un oras, cand am putea vedea o mare parte dintr-o regiune? Alegeti itinerariul, faceti bagajele, rezervati biletele de avion si bucurati-va de vacanta!

Scotia si insulele Scotiei

De ce nu ati vizita Scotia? Daca ne uitam la ofertele agentiilor de turism aceasta tara pare ca nici nu ar exista, castigand teren vecina sa Anglia. Dar sa nu uitam ca celebra bautura distilata, whisky si-a castigat un teren salbatic, mai putin locuit aici. Ideal pentru numeroasele distilerii, cu o istorie de pe la 1890, dar si moderne. Deci ca poveste si peisaje este un loc de vizitat.

Top 10 regiuni de vazut in 2019. Calator prin lume!
Ruinele Castelului Urquhart, Scotia. Sursa foto: https://www.pellerin.ro/scotia-castele-fratii-secrete-si-scotch-avion-2018/

Insulele Scotiei sunt alt loc pitoresc, unul dintre cele mai pitoresti parti ale Europei. De asemenea capitala Edinburgh sau celelalte orase mai mici stiu sa isi spune povestile, iar vechile cladiri vor fi punctual de atractie pentru impatimitii arhitecturii vechi.

Top 10 regiuni de vazut in 2019: Piemont, Italia

Credeati ca doar Roma, Cinque Terre sautarmurile de coasta sunt marile atractii ale Italiei? Nimic mai fals, partea nord-vestica ascunde Piemont-ul, cu cetatea de la Savoia (marea Casa de Savoia), un creuzet al natiunii italiene si locul inconjurat de Alpi. Vizitati Biblioteca Reala din cadrul La Venaria Reale – un palat baroc incredibil, ce se afla in a capitala acestei regiuni, Torino. Muntele Capuccinilor, stadionul Juventus sunt alte atractii ale orasului. In regiunea Piemont aveti de vizitat Isola Bella. Lacul Orta, Insulele Borromean, Muzeul Cinematografiei si Muntele Mottarone.

Top 10 regiuni de vazut in 2019. Calator prin lume!
Piemont, Italia. Sursa foto: https://www.italien.de/regionen/piemont

Valea Elqui, Chile

Aproape de vastul desert Atacama, raurile muntoase se indreapta spre dealurile acoperite de vita-de-vie si satele chiliene. Aceasta este Valea Elqui, una dintre cele mai atragatoare regiuni din nordul Chile. Desi farmecele sale sunt multe – 320 de zile de soare, locul de nastere al unui poet castigator al Premiului Nobel si epicentrul productiei de pisco( bautura distilata din struguri traditionala) din Chile – valea a ramas in mare masura ascunsa de privirea lumii.

Top 10 regiuni de vazut in 2019. Calator prin lume!
Guanaco, Parcul National Torres del Paine. Sursa foto: https://www.andbeyond.com/destinations/south-america/chile/

Top 10 regiuni de vazut in 2019: Catskills, SUA

De ce Catskills? Aici se intampla Festivalul Woodstok, cu o vechime de peste 50 de ani, un eveniment ce a reusit sa defineasca o generatie. Destul de rural si salbatic, Catskills sunt o destinatie de vacanta populara pentru new yorkezi, dar au de asemenea multe de oferit calatorului din afara statului: tabare de vara, case de weekend si trasee montane.

Top 10 regiuni de vazut in 2019. Calator prin lume!
Catskills. Sursa foto: https://www.lonelyplanet.com/usa/new-york-state/catskills

Vorbind de concerte, august 2019 este momentul sa vizitati daca vreti sa faceti parte din istorie – muzica va rasuna pentru cea de-a 50-a aniversare a lui Woodstock.

Normandia, Franta

Plaje incantatoare, peisaje salbatice, dar romantice de coasta ale Normandiei sunt completate de unele dintre cele mai delicioase produse locale(fructe de mare, branzeturi si cidru). 2019 este a 75-a aniversare a Zilei D, asadar asteptati-va la evenimentele comemorative si numeroase festivitatilor. In plus, orasul Rouen se pregateste pentru sosirea navelor din toata lumea pentru a naviga pe raul Seine in timpul celui de-al 30-lea Rouen Armada, care are loc o data la patru pana la sase ani si atrage milioane de spectatori.

Top 10 regiuni de vazut in 2019. Calator prin lume!
Rouen, Normandia, Franta. Sursa foto: https://en.laberteliere.com/242-actualites/462-armada-de-rouen.html

Top 10 regiuni de vazut in 2019: Orientul Indepartat al Rusiei

Cel mai indepartat colt al Rusiei a suferit o transformare impresionanta in ultimii ani. Acest nou dinamism este cel mai clar vazut in orasul Vladivostok, capitala regionala, culturala si culinara. Atat Hermitage, cat si Teatrul Mariinsky au deschis in ultimii ani spatii importante in oras, cum ar fi complexul artistic Fabrika Zarya. Natura curata a regiunii si vulcanii dramatici sunt mai accesibile pentru turisti mai mult decat oricand.

Vladivostok. Sursa foto: https://forumvostok.ru/en/about/vladivostok/

Centrul rosu – Uluru, Australia

In inima spirituala a centrului rosu din Australia este cea mai cunoscuta minune naturala a tarii, Uluru. In 2019, acest loc sacru se inchide alpinistilor, dupa aproape 150 de ani dupa ce exploratorii au decis sa „cucereasca roca”. In schimb, vizitatorii vor gasi ca acest sit al Patrimoniului Mondial – este cuceritor.  Ce ati zice de o nopate sub cerul plin de stele sau de o plimbare prin desert, Uluru-Kata Tjuta (Ayers Rock si Olgas) si Parcul National Watarrka.

Uluru, Sursa foto: https://es.wikipedia.org/wiki/Territorio_del_Norte


Top 10 regiuni de vazut in 2019: Peru

Pe langa faptul ca Peru gazduieste una dintre cele mai vechi culture de pe continent, are si unele dintre cele mai salbatice peisaje. America de Sud este intr-adevar, pentru cei care au ocazia sa ajunga, o destinatie magnifica. Dar, deoarece Machu Picchu are mult prea multi turisti, autoritatile au implementat mai multe infrastructuri de calatorie – in Kuélap ruleaza o telecabina pentru acces facil, iar numărul de zboruri de la Lima spre nord a crescut.

Machu Pichhu. Sursa foto: https://perureports.com/peru-expects-a-record-of-4-4-million-tourists-in-2018/8164/

Manitoba, Canada

Manitoba este mijlocul geografic al Canadei si un punct crucial de intalnire. Capitala a pastrat aroma multiculturala, mai mult de un sfert din populaia sa avand imigranti din Filipine, Nigeria si India. Mai departe la nord, langa localitatea Churchill, provincia este o zona importanta pentru megafauna tarii. Canada inca are teritorii salbatice, iar cei dornici de aventuri in zone montane vor putea experimenta din plin. De altfel, Winnipeg, capitala provinciei, este unul dintre orasele care merita vazut in 2019!

Winnipeg. Sursa foto: https://www.economicdevelopmentwinnipeg.com/media/news

Gujarat, India

Data de 2 octombrie 2019 va fi una mare pentru Gujarat, autoritatile locale au bugetat 23 de milioane de dolari pentru a sarbatori cea de-a 150-a aniversare a nasterii lui Mahatma Gandhi. Dar chiar si in mijlocul festivitatilor va loc pentru a respire in co ce poarta costume traditionale.

Tribul Garasia, Gujarat. Sursa foto: https://memorableindia.com/gujarat-tribal-tour-package-168

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole