Oferte vacanțe Grecia. Cât costă un concediu în Santorini

Vacanța de vară se apropie cu pași repezi, iar dacă vreți să cumpărați un pachet de concediu pe ultima sută de metri, în acest articol vă prezentăm o destinație pentru care încă mai găsiți prețuri bune. Printre cele mai atractive sunt oferte vacanțe Grecia.

La agențiile de turism, pentru un pachet de 7 nopți de cazare, cu bilete de avion incluse, prețurile pornesc de la aproximativ 350 de euro de persoană la un hotel de 2 stele și depășesc 800 de euro dacă e vorba de un hotel de 5 stele. Aceste oferte vacanțe Grecia se pot modifica dacă doriți mesele incluse și alte beneficii suplimentare.

Dacă alegeți una dintre oferte vacanțe Grecia cu destinația Santorini vă recomandăm câteva locuri pe care să nu le ratați. În sudul Insulei Santorini, de exemplu, trebuie să faceți o oprire la Mănăstirea Prophet Elisa, construită pe cel mai înalt punct al insulei. De aici puteți avea partea de o panoramă superbă.

De asemenea, dacă alegeți oferte vacanțe Grecia în Santorini trebuie să ajungeți și în frumoasele sate Megalohori și Emborio. Apoi nu trebuie să ratați situl arheologic Akrotiri, unde există un castel venețian și mai multe biserici.

Oferte vacanțe Grecia. Unde vedeți cel mai frumos apus de soare

Apoi, trebuie să faceți o excursia și spre Oia. Prima oprire va fi la Mănăstirea Panagia Episkopi, care datează din perioada bizantină și a reușit să stea în picioare mai multe cutremure puternice. Puteți admira în biserică picturile de pe pereți care au rezistat atâta vreme.

Următoarea oprire pe care trebuie să o faceți în această excursie spre un apus superb la Oia este în Mesa Gonia, supranumit și „satul fantomelor”. Numele l-a primit pentru că a fost părăsit după un puternic cutremur care a avut loc la mijlocul anilor 1500.

Trebuie să mai faceți o oprire și la castelul venețian din Pyrgos și apoi mergeți în Oia. Aici, după ce vizitați galeriile de artă ale artiștilor care au pictat fiind inspirați de frumusețile locului, trebuie să admirați spectaculosul apus de soare.

Dacă alegeți una dintre oferte vacanțe Grecia în Santorini mai puteți merge și într-o croazieră la Caldera. Prima oprire o faceți pe Insula Nea Kameni, care s-a format unei erupții vulcanice care a avut loc între anii 1550 și 1500 i.Ch..

De altfel, aici puteți admira craterul unui vulcan care încă este activ. Următoarea oprire este pe Insula Thirassia, unde vă puteți petrece după amiază într-un restaurant, luând prânzul și puteți face o baie pe cinste. Spre seara, vaporul vă poate duce din nou spre satul Oia, despre care se spune că oferă cele mai frumoase imagini ale apusului de soare.

FOTO: Michelle Maria/Pixabay.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole