Bilete de tren Grecia. Cât costă o călătorie până aproape de plajă

Începând cu 2 iunie, până pe 2 octombrie, CFR pune în vânzare bilete tren Grecia, către Salonic, dar și către Halkali (Istanbul). De asemenea, se poate călători și spre capitala Bulgariei, Sofia.

Cei care caută bilete tren Grecia trebuie să știe că au la dispoziție garnituri directe între București Nord și Thessaloniki și retur, o dată pe săptămână. Bilete de tren Grecia sunt cu plecare vinerea din București și întoarcere din Thessaloniki duminica.

Se găsesc bilete de tren Grecia la clasa a II-a, la 45 de euro la vagon, la 56 de euro la vagon cușetă cu 6 paturi în cabină, cu 62 de euro la vagon cușetă de 4 paturi în cabină și cu 64 de euro la vagon de dormit cu 3 paturi în cabină.

Cei care caută bilete de avion spre Turcia, ca punct final Halkali, trebuie să plătească 49 de euro la vagon cușetă cu 6 paturi în cabină. La vagon cușetă cu 4 paturi se plătește 54 de euro, iar la vagon de dormit cu 3 paturi în cabină se plătește 62 de euro. Trenul către Grecia circulă în fiecare zi.

Și trenul spre Sofia circulă zilnic, iar un bilet pentru o călătorie costă aproximativ 30 de euro la clasa a II-a. Cei care doresc să efectueze călătorii nelimitate, într-o anumită perioadă, cu trenul, spre Grecia și Turcia pot utiliza oferta tarifară internaţională InterRail. Biletele pot fi achiziţionate din staţiile şi agenţiile CFR Călători deschise traficului internaţional.

Bilete tren Grecia. Cu mașina în vagon

Din acest an, CFR vrea să introducă și primele vagoane pentru mașini. Deocamdată, pasagerii vor putea să-și ia autoturismele cu ei de la București la Salonic, în Grecia. Biletul pentru un vehicul va costa în jur de 58 de euro. Mașinile ar putea fi urcate în vagon din Gara Basarab, unde există infrastructură necesară, cu ajutorul unei rampe mobile de 10 – 12 metri.

În curând, am putea ajunge cu trenul de pe litoralul românesc până în Viena. Este promisiunea companiei de transport feroviar Astra Trans Carpatic, care în prezent operează pe traseul București – Brașov – Arad și vrea să introducă trenuri și pe linia București – Constanța în perioada estivală.

Și CFR Călători încearcă să atragă mai mulți călători prin diverse programe. De exemplu, s-au pus în circulație și vagoane dedicate transportului de biciclete. Vagonul-prototip are 20 de locuri pentru biciclete sau schiuri, 20 de locuri pentru călători și un spațiu pentru bistro-bar.

Reprezentanții CFR spun că acest vagon apare după ce au fost mai multe solicitări. Vagonul va putea fi comandat și de grupuri care vor să călătorească pe diferite rute cu trenul, transportând în același timp și echipament sportiv. Solicitarea se face cu cel puțin cinci zile înainte de efectuarea călătoriei.

De exemplu, un bilet dus-întors pentru o bicicletă și un pasager dintr-un grup de 20 de persoane pe ruta București – Brașov costă 60 de lei, iar pe ruta București – Constanța costă 120 de lei.

FOTO: Silvia & Frank/Pixel2013/Pixabay

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole