TripAdvisor: Cele mai populare destinații de vacanță în 2022

Tot mai multe state „retrogradează” coronavirusul la stadiul de răceală mai mult sau mai puțin puternică. Danemarca a fost prima țară din Uniunea Europeană care a renunțat la toate restricțiile, începând cu 1 februarie. Exemplul scandinavilor va fi urmat și de alte țări, din Europa și din lume.

Pe acest fond, telefoanele agențiilor de turism au început să sune din nou. În timp ce unii clienți știu exact ce vor, alții se interesează de idei de vacanță. Iată câteva variante de răspuns pentru întrebarea: „Unde să plec în concediu?”, oferite de TripAdvisor:

10. Hurghada

Este un fost sat pescăresc de pe țărmul Mării Roșii din Egipt, delimitat la Vest de deșert. Din anii ’80, el a dobândit statutul de centru turistic, care are în prezent 60.000 de locuitori. În lunile de vârf, vin aproximativ 200.000 de turiști. Principalul punct de atracție e reprezentat de plajele exotice, dar sunt de vizitat și El Dahar Market (piața de fructe), El Dahar (zona veche) și Sekalla (zona modernă).

9. Paris

Capitala Franței este perfectă atât pentru un sejur, cât și pentru un city break. „Orașul luminilor” are foarte multe obiective turistice care atrage milioane de vizitatori în fiecare an, pornind de la Turnul Eiffel și continuând cu Arcul de Triumf, Muzeul Luvru, catedrala Notre-Dame sau Versailles. O vacanță la Paris înseamnă și un răsfăț al papilelor gustative, adus de preparatele tradiționale franțuzești.

8. Istanbul

Oraș aflat pe două continente, Europa și Asia, fosta capitala a Imperiului Bizantin are mereu câte ceva de oferit, vorbind fie de istorie, fie de arhitecturi, fie de spiritul autentic.  Capitala comercială a Turciei este într-o continuă mișcare, propunând turistului moschei, bazaruri, apusuri de neuitat, cafea și rahat turcești, baclavale ș.a. Avantajul față de Hurghada și Paris este că distanța dintre România și Istanbul poate fi parcursă cu mașina.

7. Cabo San Lucas

Este o stațiune la vârful sudic al Peninsulei Baja California, în statul mexican Baja California Sur. De-a lungul estului Cabo, Marea Cortez a fost numită „Acvariul lumii” datorită biodiversității sale incredibile, sprijinind peste 800 de specii de pești și mii de specii de nevertebrate, cum ar fi caracatițe și crustacee. Se crede că primii oameni au venit în sudul peninsulei acum 14 mii de ani.

6. Roma

„Toate drumurile duc la Roma”, se spunea încă din Antichitate. Atunci, capitala Imperiului Roman era centru de putere. Acum, capitala Italiei este un oraș cu un farmec greu de egalat, datorită vestigiilor istorice, dar și elementelor moderne. Poate că ai mai văzut Colosseumul, Forul Roman, Fontana di Trevi sau Vaticanul, dar de mâncarea specifică italiană nu te saturi niciodată. Este de … „mamma mia!”.

5. Creta

Creta este cea mai mare insulă grecească, o destinație ideală pentru plajă, dar și pentru plimbări. Sunt de vizitat orașe milenare. De exemplu, Rethimno este fondat în 1204 de către venețieni și are în prezent un centru istoric ce îmbina arhitectura venețiană si cu cea cretană. Străduțele pe care abia încape o mașină, portul conservat încă din perioada venețiană și castelul impunător de pe deal fac parte din farmecul locului.

4. Bali

Bali („Insula Zeilor”) este o insulă din Oceanul Indian care aparține administrativ Indoneziei, cu capitala la Denpasar. Fiind în apropierea Ecutatorului, se poate face plajă în orice perioadă a anului. De asemenea, se pot vizita locuri unice, precum culturile de orez Tegallalang, pădurea cu maimuțe Ubud, cunoscută și sub numele de Pădurea Sacră, piața „Pasar Seni Ubud” sau vulcanul. Singapore este una dintre puținele țări asiatice unde se poate paria legal, dar până la urmă, în România poți juca online, fără să părăsești locuința, pe site-uri licențiate precum https://frankcasino.ro/ro.

3. Cancun

Cancunul este renumit pentru plajele sale de vis și pentru apele cristaline fără maree, Acolo, poți înota cu delfinii și cu rechinii, sau poți face o plimbare cu submarinul. Zona turistică principală este legată de un drum de drum cu continentul pe care se află orașul modern, un centru cu multe atracții, care excelează la viața de noapte. La mică distanță de capătul Punta Nizuc din Cancún se află o serie de ruine mayașe interesante cunoscute sub numele de El Rey.

2. Londra

Metropola Londra este cel mai important centru politic, financiar, cultural și artistic al Regatului Unit și unul dintre cele mai importante orașe ale lumii, fiind, alături de New York, singurul oraș global Alpha++. Big Ben, London Eye, turnul Londrei, Palatul Buckingham, London Bridge, Trafalgar Square și Palatul Parlamentului de pe malul Tamisei sunt câteva dintre locurile unde poți face sute de fotografii.

1. Dubai

Dubaiul își merită cu prisosință supranumele de capitală mondială a turismului, câștigat în ultimul deceniu. Al doilea cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite are cea mai înaltă clădire din lume (Burj Khalifa), cea mai impresionantă fântână cu ape colorate care „dansează”, cel mai mare mall din lume, în care există și o pârtie de schi, cea mai mare grădină de flori, cea mai extravagantă faleză… totul este „cel mai cel” în Dubai. Trebuie să mergi acolo măcar o dată în viață.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole