City break Paște. Pentru ce orașe sunt cele mai bune oferte

Din ce în ce mai mulți români aleg să-și petreacă sărbătorile pascale în afara granițelor. De exemplu, agenția de turism Paravion anunță că vânzările de city break Paște au crescut cu 15%. Cele mai căutate destinații pentru city break Paște sunt Praga, Roma, Lisabona, Milano și Atena.

Bugetul mediu alocat de români pentru un city break Paște este de aproximativ 280 de euro, similar cu cel de anul trecut.

De exemplu, turiștii români care și-au dorit un city break Paște Praga au plătit circa 260 de euro de persoană pentru un pachet ce include biletele de avion dus-întors şi două nopţi de cazare la hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus.

„Situată pe poziţia a doua în topul preferinţelor românilor pentru această minivacanţă, capitala Italiei este şi una dintre cele mai accesibile destinaţii pentru perioada sărbătorilor pascale. Astfel, turiştii care vor zbura în perioada aferentă către Roma au achitat 180 de euro de persoană, tarif ce include transportul cu avionul tur-retur şi două nopţi de cazare cu mic dejun inclus, la hotel de 3 stele”, a declarat Remus Vişan, director general al Paravion, într-un comunicat de presă remis IdeipentruVacanta.ro.

Cei care au ales un city break Paște Lisabona au bugetat 340 de euro de persoană pentru bilete de avion dus-întors şi 2 nopţi de cazare la hotel de 3 stele, cu micul dejun inclus.

City break Paște. Cât costă pachetele pentru Milano, Roma, Atena sau Praga

Pentru aceleaşi facilităţi incluse într-un pachet city break Paște, românii care au optat pentru destinaţii precum Milano sau Atena au plătit 210, respectiv 200 de euro de persoană.

În topul celor mai accesibile oferte city break Paște, alături de Roma, se regăsesc şi Budapesta sau Praga. Aşadar, turiştii care au optat pentru un sejur prelungit în Budapesta au pus de-o parte 300 de euro de persoană pentru transportul cu autocarul şi cinci nopţi de cazare cu mic dejun inclus, la hotel de 3 stele, iar cei care au preferat Praga au plătit 330 de euro de persoană pentru trei nopţi de cazare la hotel de 3 stele cu mic dejun inclus şi bilete de avion dus-întors.

Chiar dacă românii au ales în mare parte city break-uri de Paşte, au fost şi persoane care au optat pentru vacanţe mai scumpe. Cel mai scump pachet vândut de agenţie în preajma sărbătorilor pascale din acest an a costat 1040 de euro de persoană, având incluse biletele de avion tur-retur, 7 nopţi de cazare cu demipensiune la un hotel de 4 stele din Amman, Iordania, turul oraşului, excursie în Petra şi jeep safari în deşertul Wadi Rum.

„Chiar dacă destinaţiile externe câştigă de la an la an tot mai mult teren în preferinţele românilor pentru minivacanţa de Paşte, sunt şi turişti care optează pentru destinaţii interne, iar bugetul mediu alocat de aceştia este de 100 de lei pentru o noapte de cazare cu demipensiune, la hotel de 3 stele. Cavnic, Gura Humorului, Vatra Dornei, Predeal şi Băile Tuşnad sunt staţiunile preferate de cei care petrec Paştele în ţară, acestea generând circa 35% din totalul vacanţelor interne vândute de Paravion pentru perioada aferentă”, a mai spus Remus Vişan.

FOTO: Roberto Pani/Flickr

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole