5 plaje ale lumii. Destinatii de vacanta pe care sa nu le ratati

Vine vara si ne pregatim temeinic sa aflam cele mai cele 5 plaje ale lumii. Binecunoscutul site turistic TripAdvisor a realizat un clasament al celor mai frumoase plaje din lume. Destinatiile de plaja (top realizat in fiecare an), au fost votate in urma recenziilor vizitatorilor. Iata cum arata top 5 cele mai frumoase plaje, potrivit site-ului:

Locul 1 – Baia do Sancho, Insula Fernando de Noronha, Brazilia

Credem ca Brazilia este una dintre destinatiile incredibile ale lumii si pe care trebuie sa ajungeti sa o cunoasteti. Iata ca acest loc plin de culoare, ritm, aglomerat, dar magic, are si cea mai frumoasa plaja a anului 2019 – Baia do Sancho! 91% dintre cei care apeleaza la TripAdvisor pentru a -si programa calatoria au declarat ca aceasta bucata de nisip este excelenta.

Baia do Sancho, cea mia frumoasa plaja din lume in 2019. Sursa foto: http://transilvaniareporter.ro/destinatie-de-vacanta/cele-mai-frumoase-plaje-ale-lumii/attachment/baia-do-sancho/

Izolat, nisipuri fine, apele verde smarald, fauna si flora neatinse, acesta este Golful Sancho, cea mai cautata plaja din Fernando de Noronha. Cei care viziteaza Fernando de Noronha trebuie sa plateasca taxa de conservare, fiind zona protejata.

5 plaje ale lumii: Locul 2 – Plaja Varadero, Cuba

Plaja cubaneza Varadero a fost pozitionata pe locul doi in clasamentul Tripadvisor de anul acesta. Varadero este un oras-statiune din provincia Matanzas din Cuba. Playa Azul, asa cum este numita de localnci Varadero, care inseamna „plaja albastra” in limba spaniola are peste 40 de kilometri de plaja.

5 plaje ale lumii. Destinatii de vacanta pe care sa nu le ratati
Plaja Varadero. Sursa foto: https://www.lujocuba.com/rent-a-house-in-cuba-and-dive-into-the-waters-of-varadero-beach/

Colorata Havana se afla la o distanta de 140 de kilometri de acest paradis, care in anii’30 se bucura de popularitate in randul celebritatilor. In zilele noastre incearca sa recapete din acea stralucire de odinioara, iar turistii nu intarzie sa apara.

Pe langa intinsa plaja si apele cristaline, statiunea dispune si de alte atractii, turistii putand explora pesterile, recifele, orasele din apropiere sau portul.

Locul 3 – Plaja Eagle, Aruba, Caraibe

Cea mai frumoasa plaja in 2019 din Caraibe este Eagle Beach sau Plaja Vulturului, votata pe locul al treilea. Nisipul alb imaculat si locul retras atrage turistii care prefera linistea, iar apele sunt potrivite pentru entuziastii sporturilor de apa. Locuita inca din anul 1000, Aruba este o insula bogata in istorie si cultura si care poate oferi o experienta de calatorie de neuitat.  

5 plaje ale lumii. Destinatii de vacanta pe care sa nu le ratati
Plaja Vulturului. Sursa foto: https://www.london-unattached.com/aruba-spa/

5 plaje ale lumii: Locul 4 – Plaja Concha, San Sebastian, Spania

In Europa, potrivit recenziile TripAdvisor, cea mai frumoasa plaja de pe continent este La Concha, care se afla in idilicul orasel San Sebastian. In topul mondial, turistii au votat aceasta plaja pe locul patru. De cele mai multe ori fasia de nisip este aglomerata, in special in lunile de vara, atunci cand spaniolii, dar si alte nationalitati iau cu asalt aceasta plaja. Spania ramane de la an la an o destinatie preferata de turisti datorita plajelor sale.

5 plaje ale lumii. Destinatii de vacanta pe care sa nu le ratati
Plaja Concha-Scoicii. Sursa foto: http://www.actunautique.com/2017/02/la-plus-belle-plage-d-europe-est.basque.html

Locul 5 – Laguna Balos

Ramanem in Europa si pe locul 5 mondial in topul celor mai frumoase plaje se califica Laguna Balos. Nu mai este un secret faptul ca taramurile elene au parca un magnetism aparte care te face sa iti doresti sa vizitezi Grecia iar si iar. Plaja elena votata in 2019 se afla in Chania, pe Insula Creta. O laguna salbatica cu ape limpezi si mici, ideale pentru copii care trebuie sa se regaseasca si pe lista voastra de vacanta. De asemenea, calatorii TripAdvisor au apreciat un alt loc din Creta – Plaja Efalonissi.

Laguna Balos. Sursa foto: https://www.getyourguide.com/creta-l404/de-heraklion-dia-completo-gramvoussa-y-balos-tour-t69506/?utm_force=0

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole