Castelul de Lut – minunea din Valea Zanelor, Judetul Sibiu

4
7971
castelul de lut

Intr-un sat ascuns – Porumbacu de sus – la 40 de km de orasul Sibiu, exista un castel de poveste excentric, numit Castelul de Lut din Valea Zanelor.

Cei care sunt in cautarea unor oferte de excursii in Romania, pot trece pe lista aceasta locatie, deoarece isi va merita cu siguranta drumul pana la ea.
Castelul de lut, este structurat pe doua nivele, parter si mansarda.

Creatia apartine cuplului de romani Razvan si Gabriela Vasile; cei doi si-au vandut casa de langa Bucuresti pentru a revendica un loc in Valea Zanelor – un cadru pitoresc la 40 km de orasul medieval Sibiu. Castelul este amplasat in Muntii Carpati, nu departe de salbatic de superbul Transfagarasan.
Sotii Vasile au lucrat cu eco-arhitectul Ileana Mavrodin pentru a proiecta 10 camere – care a fost construite folosind lut, paie si nisip.
„Tencuiala exterioara este de var si nisip, iar turnurile sunt din piatra de rau, construit cu var si nisip”, spune Razvan Vasile.

„Totul s-a facut cu materiale naturale, iar ferestrele si usile sunt diferite, fiecare camera avand propria sa intrare separata.” Castelul a fost construit de catre meseriasi si muncitori din Maramures.
Proprietarii au inceput constructia in 2014, iar acum se pare ca este aproape de a fi terminat. Acesta va avea 10 camere, fiecare dintre ele cu intrare separata, pentru intimitate. Asa cum am spus deja, castelul este construit folosind lut, lemn, nisip, piatra si fan, toate amestecate intre ele. Acest han este declarat a fi 100% ecologic, intrucat a fost construit fara finisaje moderne cum ar fi vopsea, lac sau chiar aer conditionat.
Acesta va avea chiar si un restaurant (care va servi mancaruri locale organice), care se va deschide in cateva luni, iar pana la sfarsitul acestui an (2016) aceasta va fi in masura sa primeasca primii oaspeti, intrucat castelul va deveni pensiune.

Fermecatorul castel din lut, din Valea Zanelor va fi in deschis pentru oaspeti pana la sfarsitul acestui an.

Va lasam mai jos imagini cu Castelul de Lut – minunea din Valea Zanelor sa va convingem si pe voi.

4 COMENTARII

  1. E frumos pe afară. ..Dar atât. As fi vrut sa văd și o încăpere cum e amenajata. Poate o data merita sa vizitezi acest loc, dar de 2 ori…categoric nu. Ăsta e părerea mea.

    • Multumim pentru mesaj! Parerea fiecarui turist care a fost intr-un loc sau altul conteaza pentru noi. Asa actualizam informatiile, iar ceilalti cititori afla din mai multe surse daca un loc merita sau nu. Seara buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here