Plajele din Tel Aviv au primit distinctia Steagul Albastru

Blue Flag este distinctia suprema pe care o poate primi o fasie de nisip, iar plajele din Tel Aviv au arborat steagul cu mandrie. Toate cele 13 plaje au fost premiate pentru protectia mediului, confort si siguranta. Certificatul Blue Flag, acordat de Fundatia Mondiala de Educatie pentru Mediu, le ofera turistilor garantia ca in aceste locuri apa si nisipul sunt curate, exista facilitati pentru persoanele cu dizabilitati si pe plaja sunt suficienti salvamari pregatiti sa intervina in situatii de risc.

Tel Aviv, este, dupa Ierusalim, cel mai mare oras din Israel, are un ritm de viata alert si numeroase locuri de agrement. Litoralul din Tel Aviv se intinde pe malul estic al Marii Mediterane pe o lungime de 14 kilometri, cuprins intre Herzliya si Bat Yam.

„Pentru a putea fi premiate cu Steagul Albastru (Blue Flag), plajele trebuie să îndeplinească o serie de criterii stricte de respectare a mediului, siguranței și accesului pentru persoanele cu dizabilități”, a declarat Michal Wimmer Luria, din partea Eco Ocean.

Plajele din Tel Aviv

Daca programati o vizita, un city break sau un sejur alegeti din urmatoarele plaje locul perfect in care sa va bucurati de soare:

Plaja Frischmann – are o promenada plina de viata, nisipul ii este alb, turistii pot gasi echipament de antrenament, restaurante, terenuri de volei pe plaja.

Gordon Beach – o plaja urbana cu terenuri de volei, o piscina cu apa de mare, loc de joaca si un promenada cu multe restaurante si baruri.

Hilton Beach – plaja oficiala homosexuala din Tel Aviv; o plaja nisipoasa, favorabila cainilor, cunoscuta pentru facilitatile de surf, volei si caiac

Plaja Mezizim – o plaja relaxata, cu o atmosfera plăcuta si cateva restaurant pe plaja.

Jerusalem Beach – O plaja urbana cu terenuri de volei, echipament de antrenament, un loc de joaca si o zona de kite surfing

North Zuk – Situata la granita cu Herzliya.

South Zuk – o plaja expansiva, ideala pentru privelistile la apus.  

Tel Baruch – o plaja retrasa, situata departe de principala zona hoteliera; ideala pentru familii.

Plaja religioasa – Zile separate de inot pentru barbati si femei, cu exceptia zilei de sambata.

Bograshov – o plaja nisipoasa, cu un loc de joaca.

Charles Clore – o plajă de nisip cu valuri mari pentru navigare

Plaja Aviv – o plaja de nisip, cu o cafenea, echipament de antrenament si diverse facilitate pentru sporturi pe plaja

Givat Aliyah – o plaja retrasa din Jaffa, care ofera diverse facilitati sportive.

Plajele orasului sunt bine echipate cu vestiare, dusuri si toalete. Serviciile de salvare sunt disponibile in timpul sezonului estival (mai-octombrie), precum si ofiteri de politie turistica care asigura securitatea, ofera asistenta si informare.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole