Obiective turistice in Vilnius. Ce poti vedea in cel mai mare oras al Lituaniei

Scoatem harta Europei si alegem obiective turistice in Vilnius, cel mai mare oras si capitala Lituaniei. Una dintre tarile cu mica popularitate in randul turistilor, cel putin, in ofertele agentiilor, insa una dintre cele mai rentabile ca preturi. Contrar aparentelor, turistii pot afla un oras ordonat, cultural, compact si cu un centru istoric inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.  

O plimbare pe malul raului Neris

Recent renovat, traseul pietonal de langa raul Neris este un loc popular pentru a petrece o dupa-amiaza sau o seara de vara perfecte. Apa separa cele doua parti ale orasului: cea veche si cea noua. Desigur, nicio plimbare cu bicicleta nu este exclusa, traseul oferind cateva puncte frumoase ale capitalei. Profitati de moment si faceti cat mai multe fotografii, este una dintre cele mai frumoase zone.

Obiective turistice in Vilnius. Ce poti vedea in cel mai mare oras al Lituaniei
Pe malul Raului Neris. Sursa foto: https://www.etaplius.lt/rudeni-vilniuje-turetu-pradeti-veikti-keltas-per-neri

Obiective turistice in Vilnius: Excursie catre Insula Trakai

La aproximativ jumatate de ora de mers cu trenul de Vilnius, castelul de pe Insula Trakai este o priveliste deosebita. Pare desprinsa din paginile vreunui basm al copilariei, fiind unul dintre cele mai instagramabile locuri ale Lituaniei. Castelul este o constructive magnifica a secolului al XV-lea, iar de pea pa ofera o imagine splendida vizitatorului. De altfel, si excursie cu barca sau kayak-ul in jurul lacului Galvė este o alta modalitate placuta de a va umple timpul.

Obiective turistice in Vilnius. Ce poti vedea in cel mai mare oras al Lituaniei
Insula Trakai. Sursa foto: https://www.worldtravelguide.net/guides/europe/lithuania/weather-climate-geography/

Hales Market

Vizitatorii orasului Vilnius care isi doresc de la calatoria lor neaparat si vizita culinara, au cu ce se indeletnici in Piata Hales. Este o piata locala cu produse de brutarie, preparate din carne, legume, fructe sau branzeturi. Daca ati programat o vizita mai lunga in capitala Lituaniei si nu doriti sa cheltuiti prea mult pe mesele in oras, piata Hales poate fi optiunea ideala pentru produse proaspete.

Hales Market. Sursa foto: https://www.nomadepicureans.com/europe/lithuania/best-things-to-do-vilnius/

Obiective turistice in Vilnius: Biserica Sf. Anne

Biserica Sf. Anne este o structura grandioasa realizata din caramida rosie, in stilul arhitecturii gotice, undeva pe la 1500 de catre franciscani. Legendele spun ca biserica are corespondenta cu Dealul Gediminas, unde se afla bastionul.  

Biserica Sfanta Ana, Vilnius. Sursa foto: https://www.wondermondo.com/church-of-st-anne-in-vilnius/

Dealul Gediminas si Turnul

Locuitorii din Vilnius si oaspetii orasului sunt invitati sa viziteze Dealul Gediminas si Turnul de Castel Gediminas. Bastionul este o fortificatie construita in prima jumatate a secolului al XVII-lea de catre inginerul military german Friedrich Getkant. Grav afectat in timpul razboaielor cu Moscova si in cele mondiale, astazi inca se pastreaza vechiul zid, turnul din caramida rosie cu trei etaje si un corridor de legatura ce masoara 48 de metri.

Dealul Gediminas. Sursa foto: http://www.vilnius-tourism.lt/en/what-to-see/museums/gediminas-tower-2/

De pe terasa Bastionului veti avea una dintre cele mai frumoase privelisti ale Orasului Vechi. Vizitatorii pot retine ca accesul este permis intre orele 7-21 ( aprilie-septembrie), 7-18 (octombrie-martie).

Pentru a ajunge in varful dealului, accesul se face pe partea raului Vilnia, pe aleea K. Škirpos sau cu ajutorul funicularului.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole