Restaurantul Kon-Tiki din Sibiu, lăudat în presa elvețiană

0
7
restaurantul Kon-Tiki din Sibiu
Foto: Pensiune-Restaurant Kon-Tiki/Facebook

Un reporter al ziarului Der Bund din Elveția, relatează publicația Turnul Sfatului, a apreciat la superlativ restaurantul Kon-Tiki din Sibiu, după ce a mâncat aici o delicioasă ciorbă de burtă, pentru care localul este renumit atât printre sibieni, cât și printre turiști.

Gustul renumitului preparat a fost apreciat în mod deosebit de autorul articolului. „A fost o masă delicioasă într-un loc în care nu mă așteptam. Nu vreau să spun acum că o să mă apuc să curăț burta acasă, și să o gătesc rafinând-o cu smântână și pudră de boia, asta o las pe seama specialiștilor de la Kon Tiki”, a povestit autorul articolului, Christian Seiler.

Acesta a descris și atmosfera din restaurant, unde a remarcat că „o sală de mese neîmpodobită ocupă întregul parter al restaurantului Kon Tiki”, sala fiind ocupată de o mulțime de oameni care așteaptă un loc la masă. „Dacă apuci să iei o masă fără să aștepți ești norocos, de obicei sunt mulți oameni în zona intrării care stau pe chat și vorbesc la coadă pentru a se așeza la următoarea masă liberă. La masa, pe care confidentul meu român o ocupase de precauție, erau deja așezate farfurii. Kon Tiki este renumit pentru supele sale – sau, mai precis, pentru supa sa: legendara ciorbă de burtă, pentru care am venit aici”, descrie atmosfera autorul articolului.

La restaurantul Kon-Tiki din Sibiu, chelnerii presupun că fiecare oaspete mănâncă ciorbă de burtă

Acesta a mai povestit cum un chelner, îmbrăcat într-o cămașă albă și vestă neagră, s-a apropiat cu o oală mare și un polonic, chiar dacă nu apucase încă să comande. „Chelnerii presupun că fiecare oaspete mănâncă ciorbă de burtă. Știam un principiu asemănător de la barurile de bere din Praga, în care nu comanzi berea, ci o primești automat la masă, până când, în cele din urmă, o strângi și plătești. Chelnerul a zâmbit cu amabilitate în timp ce mi-a acoperit fundul farfuriei cu primul polonic. M-am aplecat automat pentru a inhala parfumul și pentru a înțelege la ce să mă aștept”, mai povestește autorul.

„Ciorba mirosea curat, puternic și armonios”

Acesta mai relatează că cel mai impresionat a fost de mirosul faimosului preparat. „Ciorba mirosea curat, puternic și armonios. Am fost uimit de cât de strălucitoare era, cu ochii roșu-portocaliu distribuiți uniform pe suprafață, în timp ce burta palidă, tăiată în fâșii, ieșea din lichid precum puiul. Mirosul nu conținea nici cea mai mică notă neplăcută, ceea ce, vorbesc din experiență, nu este de la sine înțeles.

M-am uitat înapoi la chelner, care îmi urmărea examenul cu interes amuzat, și am dat din cap. A scos și a scos până când farfuria mea s-a umplut până la refuz și probabil că ar fi continuat să scoată ciorbă din oală dacă nu aș fi spus <<mulțumesc>>, <<mulțumesc>>”, a mai relatat Christian Seiler.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here