India – o tara a contrastelor. Calator prin 5 orase fascinante

Cautatorii taramurilor necunoscute marcheaza India ca fiind ”de vazut” si ajung, desigur, sa calatoreasca prin aceasta tara atat de diversa. Este un tinut al peisajelor stravechi – de la lacuri uimitoare si plantatii de ceai pana la Himalaya in nord. De asemenea, gazduieste festivaluri colorate, mausolee romantice si unele dintre cele mai aglomerate orase ale lumii.

Pentru a va face o mica idee despre splendoarea sa, va invitam sa pornim calatoria prin urmatoarele 5 orase. Desigur, nu acoperim suprafata incredibila a tarii, dar sunt locuri pe care sa le vedeti daca sunteti la prima vizita in India.

Delhi

Pasionat de istorie, dar plin de viata moderna, Delhi este colorat si ritmat, iar cei care ajung aici ori il iubesc sau il urasc, insa cu siguranta nu il poti ignora.

India - o tara a contrastelor. Calator prin 5 orase fascinante
Delhi. Sursa foto: https://www.cathaypacific.com/cx/es_ES/destinations/things-to-do-in-delhi.html

Indiferent daca ati pornit intr-o calatorie a descoperirilor sau pentru cumparaturi in Chandni Chowk ori sa admirati Fortul Rosu veti fi fascinati de acest colt de lume haotic si incredibil de fotogenic. Veti impartasi strazile aglomerate cu ricse si carute, vaci si maimute, vanzatori ambulanti si multe masini si scutere.

New Delhi este un oras in opt orase, reconstruit pe ruinele predecesorului, lasand mereu o cetate moderna cu numeroase ruine: Poarta Indiei, Moscheea Humayun, Minaretul lui Qutb, Vechiul Delhi.

Assam

Statul Assam se intinde pe o suprafata de 600 de kilometri de-a lungul vaii raului Brahmaputra. Este un loc de o frumusete nealterata, una salbatica, un taram al biodiversitatii, seren, cu plantatii intregi de ceai, parcuri nationale, insule unice, o imagine perfecta pentru vacanta.

India - o tara a contrastelor. Calator prin 5 orase fascinante
Assam. Sursa foto: https://www.indiafilings.com/learn/assam-non-creamy-layer-certificate-ncl/

Peisajul arhetipal din Assam este o panorama aurie-verde a campurilor de orez si a mosiilor de ceai, inconjurate de muntii din Arunachal Pradesh, in nord, si de muntii Meghalaya si Nagaland la sud. Locul de nastere al ceaiului indian, Assam are mai mult de 3.000 de kilometri patrati de pamant acoperit cu gradinile de ceai verde.

Agra

Orice calator care vrea sa vada lumea isi doreste sa vada, cel putin o data in viata, cele 7 minuni ale lumii. Prin urmare, sunt condusi de o atractie explicabila catre una dintre aceste minuni, si anume, Taj Mahal. Una dintre cele mai vizitate atractii din India, o bijuterie arhitecturala careia trebuie sa ii aflati povestea impresionanta. Taj Mahal-ul este evident atractia orasului, insa Agra are mult mai multe de oferit. Fortul Agra, Mausoleele Itmad-ud-Daula, Akbar, Mehtab Bagh, Moscheea Jama Masjid sau Poarta Amar Singh.

India - o tara a contrastelor. Calator prin 5 orase fascinante
Taj Mahal. Agra. Sursa foto: https://www.tajhotels.com/en-in/taj-holidays/destinations/about-agra/

Goa

Soare, nisip, exotic si condimente, asa ar putea fi caracterizata Goa. Numita adesea si ”capitala petrecerilor” din India, Goa este o destinatie favorita pentru luna de miere. Cea mai mare remiza a lui Goa este, fara indoiala, sirul practic neintrerupt al plajelor de nisip auriu. Multi calatori vin aici pentru o experienta serioasa de yoga, de altfel si pentru aromele si mirodeniile din bucatarie. Influenta indo-portugheza atat in preparatele culinare, arhitectura, muzica va va surprinde.

India - o tara a contrastelor. Calator prin 5 orase fascinante
Goa. Sursa foto: http://www.terraintravellers.com/trail/trail_detail/233/561/Goa-5-star-holiday-package-for-4-days-with-Breakfast-Dinner

Insula Havelock

Havelock este una dintre insulele cele mai pitoresti ale grupului Andaman si Nicobar. Plajele sale spumante cu nisip alb, apa transparenta, vegetatie luxurianta sunt tentante. Destul de populara, aceasta insula este o destinatie perfecta pentru o luna de miere romantica sau o vacanta de familie minunata. De la scuba la parasailing i plimbărai cu elefanti pe plaja, acest loc poate indeplini aproape orice dorinta. Cel mai bun moment pentru a vizita Insula Havelock este intre octombrie si mai, atunci cand apa este calma.

India - o tara a contrastelor. Calator prin 5 orase fascinante
Havelock. Sursa foto: https://www.thebetterindia.com/110323/havelock-island-andaman-islands-white-beaches-beautiful-sunset/

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole