Înșelătoria momentului. Vacanțe la munte în pensiuni care sunt ale altora. Cum te ferești de țepe

De câțiva ani, în apropierea sărbătorilor, apare înșelătoria momentului și e în creștere. Câțiva turiști au căzut în capcană. În urmă cu o săptămână, falși proprietari ai unei pensiuni din județul Maramureș au postat un anunț de închiriere pentru Crăciun și Revelion. Suma cerută a fost de 7.000 de lei. Aceștia sunt căutați de polițiști și sunt cercetați pentru tentativă de înșelăciune.

Cum au procedat, ca să știți să vă feriți de astfel de țepe? Falșii proprietari cer jumătate din suma de închiriere drept avans, pentru un pachet de servicii turistice de sărbători foarte generos. Însă anunțul este fals, iar fotografiile aparțin altor pensiuni din alt județ. Mai mult, la adresa indicată în anunț funcționa o altă pensiune.

După acest caz, polițiștii le-au transmis turiștilor să fie atenți la oferte și să folosească site-urile autorizate pentru astfel de autorizări.

La sfârșitul lunii trecute, doi proprietari de pensiune din Moeciu de Sus, județul Brașov, au descoperit că poze cu unitatea lor de cazare au ajuns pe un site mică publicitate. Pozele erau prezentate ca aparținând unei alte pensiuni, din altă zonă.

Proprietarii au sunat și au aflat că cel care a postat falsul anunț cerea 7.000 de lei și a cerut să-i dea tot jumătate din sumă într-un cont. După ce și-a divulgat identitate și i-a cerut socoteală celui care postat falsul anunț, a închis telefonul și a șters postare de pe site-ul de mică publicitate.

O soluție ar fi să închiriați și să căutați oferte pe site-urile foarte cunoscute. De asemenea, o altă modalitate ar fi să vă uitați la comentarii și review-urile pe care le-au făcut alți turiști. Cu cât sunt mai vechi, cu atât mai bine.

De asemenea, mai puteți cere de la pensiunile la care vreți să vă petreceți sărbătorile să vă prezinte acte precum: certificat constatator de la Registrul Comerțului, certificat clasificare de la Ministerul Turismului, aviz de functionare sau documente care să ateste legătura între persoana care cere avans și unitatea de cazare.

FOTO: JerzyGorecki/Pixabay.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole