Casa de piatra din Portugalia

Pe dealurile Fafe, in nordul indepartat al Portugaliei se afla o casa care pare sa fi fost transportata din epoca de piatra. Cunoscuta sub numele de Casa do Penedo sau Casa de piatra, aceasta locuinta neobisuita a atras imediat atentia datorita designului sau.
Construita intre 4 pietre gigantice si „lipita“ cu un amestec de beton, casa se zvoneste ca ar fi inspirata din popularele desene animate americane – The Flintstones.
Resedinta cu aspect preistoric are in componenta sa, unele componente traditionale, cum ar fi ferestrele, usa din fata si chiar si un acoperis cu sindrila. Asa cum era de asteptat, designul casei atrage mii de turisti in fiecare an.

Dar, alura merge dincolo de asemanarea sa cu casele de piatra din seria clasica de desene animate – are usi si ferestre antiglont, o piscina, plus o vedere spre o vale pitoreasca.

Casa de piatra extraordinara este asezata pe un deal, la o altitudine de aproape 600 de m.

Folosita odata ca o casa de vacanta apartinand unei familii instarite, aceasta casa a devenit o atractie turistica, dupa ce a fost transformata intr-un muzeu local.

Cu toate acestea, nu este clar de ce primii proprietarii au cerut ca aceasta sa fie prevazuta cu usi si ferestre antiglont. In interior, casa este declarata a fi destul de confortabila, cu mobilier din piatra, scari si balustrade realizate din busteni.
Cu toate ca in apropiere se afla o ferma eoliana, casa nu are curent electric; fostii ocupanti folosind lumanari pe timp de noapte.

Casa do Penedo a fost construita in 1974 ca un refugiu rural si este detinuta in prezent de Vitor Rodrigues, care nu este inca sigur ce sa faca cu cantitatea tot mai mare de turisti care viziteaza casa ce arata direct din epoca de piatra.

Locuinta inspirata din desenele animate Flintstones, a fost construita de catre familia Rodrigues ca un refugiu de vacanta. Interiorul este la fel de rustic, cu balustrade realizate din busteni si o canapea din lemn de eucalipt printre mobilier.

Desi nu este conceputa ca un obiectiv turistic, casa a fost des vizitata dupa ce fotografiile sale au inceput sa circule pe internet in 2009. Multi au presupus ca pozele au fost photoshopate si ca aceasta casa nu ar exista, asa multi dintre ei au reusit sa se convinga.
Potrivit publicatiei portugheze Publico, familia Rodrigues este constienta de faima acestei case, si este adeseori deranjata de vizitatorii care bat la ferestre.

Lasam aici cateva poze sa va convingem cat este de fromoasa aceasta casa de piatra.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole