Care e cea mai mare companie aeriană din Europa. A intrat în forță și în România

Lufthansa, cu o istorie de peste 60 de ani, a fost detronată de un operator low cost în topul celor mai mari companii aeriene din Europa.

În timp ce nemții au transportat anul trecut 109 milioane de pasageri, irlandezii de la RyanAir au avut 117 milioane de călători.

Și Wizz Air, un alt operator aerian low cost, a anunțat că a vândut cu 19% mai multe bilete decât în 2015. Dacă Lufthansa și-a crescut numărul de pasageri cu doar 1,8%, la RyanAir a fost anunțat un plus de 15%. Lufthansa încearcă să intre în luptă cu propriul operator low-cost, Eurowings.

Compania aeriană RyanAir trasportă peste 117 milioane de pasageri pe an în mai mult de 1.800 de zboruri zilnice de pe cele 84 de baze. Compania conectează 200 de destinaţii din 33 de ţări cu o flotă de 350 de aeronave noi Boeing 737 şi cu o comandă pentru alte 315 aeronave noi Boeing 737, ce vor aduce Ryanair o creştere a traficului de până la 180 de milioane de pasageri pe an până în anul 2024. În prezent, în cadrul Ryanair lucrează peste 11.500 de angajaţi.

RyanAir a deschis în luna octombrie, anul trecut, a doua bază, la București, și estimează că în 2017 va transporta mai mult de 1,9 milioane de pasageri în România.

Reprezentanții RyanAir spun că este compania din Europa cu cel mai mic tarif. În 2016, se estima un preț mediu de sub 40 de euro.

„În România, pentru moment, suntem pe locul 5, dar cu siguranță vom crește și vom avea o contribuție importantă la creșterea traficului în România. Până în 2024 estimăm că vom avea o creștere controlată. Estimăm un număr total de peste 180 de milioane de pasageri până în 2024.

Este o creștere constantă și puțin încetinită în următorii ani. Estimăm o creștere de circa 7% de la an la an. Creșterea va veni odată cu primirea noilor aeronave. Credem că până în 2024 vom opera cu mai mult de 500 de aeronave, ceea ce ne va oferi poziția de lider în Europa din acest punct de vedere”, declara, anul trecut, Denis Barabas, director de marketing și vânzări în cadrul RyanAir.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole