Obiective turistice in Costa Rica. Cel mai fericit loc de pe Pamant

0
543
Obiective turistice in Costa Rica. Cel mai fericit loc de pe PamantObiective turistice in Costa Rica. Cel mai fericit loc de pe Pamant
Vulcanul Arenal. Sursa foto: https://www.brightwaterholidays.com/tours/garden-tours/gardens-of-costa-rica/

Urmariti cu atentie urmatoarele obiective turistice in Costa Rica, ati ajuns in sufletul Americii Centrale! Daca expertii in turism ar putea sa va recomande destinatia ideala, Costa Rica ar fi. ”Coasta bogata” si-a castigat pe buna dreptate numele si se distinge de vecinii sai prin surfing, restaurante moderne, izvoare termale, viata marina bogata, cafea si turism durabil. Este una dintre cele mai biodiverse tari din lume, cu o jumatate de milion de specii – de la insecte, reptile, pasari, carnivore; care protejeaza si un sfert din terenurile salbatice prin lege.

Cafeaua Cristina – marca inregistrata

Cafeaua a reprezentat o parte importanta a culturii Costa Ricane. Primele plantatii de ’’grano de oro’’ in Valea Centrala au fost facute prin secolul al XVIII-lea. Astazi, unele dintre cele mai bune cafele din lume provin din Costa Rica, iar cultura de cafea continua sa fie una dintre principalele exporturi ale tarii.

Obiective turistice in Costa Rica.  Cel mai fericit loc de pe Pamant
Obiective turistice in Costa Rica. Cel mai fericit loc de pe Pamant. Culegator de cafea. Sursa foto: https://es.wikipedia.org/wiki/Archivo:Coffee-cherry-picker-san-marcos-tarrazu-costa-rica.jpg

Un tur interesant pentru cafegii de profesie este ferma ecologica Finca Cristina care se afla la 2 kilometri  de Paraíso. Puteti afla cum se coc boabele de cafea in soarele costa rican, cum se culege si cum ajunge sa fie prajita aceasta aromata cafea. Nu plecati de aici fara un saculet cu ‘’boabele de aur’’.

Obiective turistice in Costa Rica: Scufundari in Insula Cocos

Oricat de ciudat ar suna numele insulei, ar trebui sa va rezervati o zi intreaga pentru a explora Insula Cocos. Este o insula accidentata si nelocuita, insa cu un parc marin divers, cu specii precum rechinul ciocan. Turistii au ocazia sa faca un tur, la 1000 de metri adancime intr-un submarine pentru a vedea adancurile.

Obiective turistice in Costa Rica.  Cel mai fericit loc de pe Pamant
Insula Cocos. Sursa foto: https://www.costaricantimes.com/the-need-to-push-conservation-at-costa-ricas-cocos-island/38747

Parcul National Corcovado

127.000 de acri de padure tropicala primara, printre altele, 400 de specii de pasari, reptile si alte animale. Spectacolul extraordinary de salbatic care poate fi vazut aici include broaste cu ochi rosii, broaste complet transparente, maimute, veverite,  jaguar.

Obiective turistice in Costa Rica.  Cel mai fericit loc de pe Pamant
Parcul National Corcovado. Sursa foto: http://www.ticotimes.net/2017/02/02/corcovado-protection-costa-rica

Aventura va asteapta la fiecare colt, asa ca fiti pregatiti, echipati si intotdeauna  mergeti pe urmele ghidului, nu va abateti de la drum. Corcovado ofera unele dintre cele mai bune drumetii din Costa Rica si ar fi pacat sa pierdeti o astfel de excursie.

Obiective turistice in Costa Rica: Plaja Tamarindo

Tamarindo este una dintre cele mai bune locuri de surfing din Costa Rica, datorita in mare parte navigarii impresionante pe tot parcursul anului. Zona este plina de scoli de surf si de magazine, iar surferii de toate nivelele vor avea placerea de a inota in cele mai bune conditii. Urmariti taberele de surf, asta daca sederea este una indelungata, si inscrieti-va intr-una!

Obiective turistice in Costa Rica.  Cel mai fericit loc de pe Pamant
Plaja Tamarindo. Sursa foto: https://www.travelexcellence.com/costa-rica-travel-blog/tamarindo-costa-rica-travel-guide

Parcul National Tortuguero

Acest parc este foarte popular printre localnici, deci o experienta de neratat, spunem noi! Parcul National Tortuguero include o retea complexa: jungla, laguna si plaja si are 47.000 de hectare de coasta si este accesibil numai cu barca sau cu avionul. Daca faceti caltoria in lunile martie pana la jumatatea lunii octombrie, veti fi recompensati cu imaginea testoaselor marine care vin pe tarm pentru a-si depune ouale. Vizitatorii trebuie sa fie insotiti de un ghid licentiat.

Obiective turistice in Costa Rica.  Cel mai fericit loc de pe Pamant
Parcul National Tortuguero. Sursa foto: https://www.huwans-clubaventure.fr/voyage/voyage-trek-et-randonnee/costa-rica/ucorand2

Obiective turistice in Costa Rica: Tabacon Grand Spa Termal Resort

Tabacón sunt primele izvoare termale din Costa Rica si raman unul dintre cele mai impresionante locuri din tara. Aici, raurile gemene sunt incalzite de Arenal (unul dintre cei mai activi vulcani din lume) si sunt impartite in zeci de bai minerale si cascade cu temperaturi cuprinse 25 si 50 de grade Celsius. Pentru distractie aveti la dispozitie un tobogan, un bar ce serveste cocktailuri tropicale si o atmosfera tropicala.

Obiective turistice in Costa Rica.  Cel mai fericit loc de pe Pamant
Resort termal Tabacon. Sursa foto: https://www.costarica.com/attractions/tabacon-hot-springs

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here