O nouă pârtie de schi se deschide în România. Are peste 2 kilometri

Sezonul rece și prima zăpadă vin cu promisiunea unei pârtie de schi la Rânca. Potrivit administratorilor, va fi cea mai mare din stațiune și va coborî de la cota 2000.

Pârtie de schi va porni din apropierea Vârfului Păpușa, va traversa o lungime de peste 2 kilometri și va fi cea mai mare din zona Rânca. Imediat ce va fi deschisă, se va pune în funcțiune și instalația de telescaun, care nu a mai mers de câțiva ani.

De altfel, proiectul pârtiei și telescaunului are o vechime de peste 10 ani, însă firmele care ar fi trebuit să o administreze au renunțat. De exemplu, instalația de telescaun a fost blocată după ce firma care se ocupa de administrare a intrat în faliment la trei ani de la preluarea acesteia.

Administratorii spun că turiștii care vor să se dea cu schiurile vor folosi aceeași cartelă pe toate pârtiile din Rânca, inclusiv pe cea nouă. Încă de începutul lunii decembrie, în stațiune au fost puse în funcțiune tunurile de zăpadă.

În stațiunea Rânca sunt alte cinci pârtii care se întind pe aproape trei kilometri.

Stațiunea Rânca este situată la o altitudine de aproximativ 1600 de metri, pe versantul sudic al Munților Parâng. A fost înființată în 1930, iar primele cinci cabane au fost construite din fondurile unei Bănci Populare.

Stațiunea a devenit o atracție turistică în special după ce a fost dată în folosință Transalpina, drumul din România care se află la cea mai înaltă altitudine. La Rânca se poate ajunge cu mașina pe drumul 67C. Aveți o variantă din Târgu Jiu – Copăcioasa, Bengești – Novaci – Rânca sau din zona județului Vâlcea, pe la Obârșia -Lotrului. Dacă plecați din București, cel mai scurt drum ar fi prin Pitești – Râmnicu Vâlcea – Horezu – Novaci – Rânca.

Drumul nu este foarte lung, însă iarna e foarte important să urmăriți comunicatele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru că ninge destul de des și drumul se blochează destul de des.

Pe lângă sporturi de iarnă, din Rânca poți face și numeroase trasee montane. Poți să ajungi pe Vârful Mohor sau pe Vârful Setea Marea, Păpușa sau spre Obârșia Lotrului. Peisaje deosebit de frumoase poți vedea și în zona Lacului Vidra sau pe Valea Lotrului.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole