Laguna Albastra a Romaniei se afla in judetul Cluj – un loc unic in Romania, din pacate nepromovat

Putini sunt cei care stiu ca in judetul Cluj, mai precis in localitatea Aghiresu, exista un mic paradis in care oamenii zonei, merg sa se racoreasca si sa relaxeze in zilele toride de vara, este vorba de lacul Laguna Albastra.

Denumit astfel datorita culorii albastre pure, precum cerul. Peisajul meditareean pe care il ofera, alaturi de dunele de nisip, pietrele calcaroase si tufisurile de papura ce il inconjoara, fac din acest loc unul deosebit si unic in Romania.

Fiind situat la doar 30 de kilometri de orasul Cluj, Lacul Laguna Albastra este plin de turisti, in special in sezonul estival.

Lacul de culoarea smaraldului, a primit numele de Laguna Albastra cu multi ani in urma de la sateni, datorita existentei rezidurilor de caolin care se regasesc pe fundul lacului.

Acesta s-a format pe spatiul unei cariere de nisip, mai precis, pe o fosta mina de caolin (argila alba), care apartinea de Exploatarea Minei Aghiresu. Apa lacului s-a acumulat datorita unor izvoare subterana, precum si prin retinerea apei din precipitatii.

Desi in anul 1995 lacul a secat ca urmare a unor lucrari ce s-au efectuat in zona, apa s-a adunat din nou formand lacul existent si astazi.

Din pacate, aceaasta superba locatie nu este foarte mult pusa in valoare si nu se bucura de promovare din partea autoritatilor in masura sa faca lucrul acesta.

Se pare ca motivul nepromovarii ar fi infrastructura de transport care nu permite un acces usor si rapid catre acest obiectiv. Chiar si asa, aceasta nu este o scuza.

Din pacate, multe astfel de zone din Romania nu sunt promovate si cunoscute, datorita autoritatilor care nu fac nimic in aceasta privinta.

Exista insa si vesti bune: in luna noiembrie 2015, omul de afaceri, Ioan Tecar a cumparat terenul de 24 de hectare si are planuri mari. Noul proprietar a achizitionat terenul contra unei sume aproximativ de 100.000 de euro.

Aici, Ioan Tecar intentioneaza sa amenajeze un complex turistic, cu o investitie de aproximativ 20 de milioane de euro. Lacul Laguna Albastra a fost apreciat ca fiind cel mai albastru lac din tara, iar adeseori a fost comparat cu Marea Mediterana.

Accesul la Laguna Albastra se poate face cu masina sau chiar cu bicicleta.

Articole similare

Comentarii

  1. Acum mai bine de 30 de ani era să mă înec și eu acolo . Mergeam din Dîncu .Le spuneam bunicilor că mergem să culegem mure pe la releu dar noi mergeam la scăldat .Acolo se ținea și 23 august .Este țntradevăr frumos .Avem în țara asta multe locuri f frumoase .Dacă ar putea guvernanții ăștia le-ar vinde străinilor să le ducă de aici, ca să-si facă ei vile cu pișcine și teren de tenis cu nocturnă ( Dragnea -Teleorman) .Așa să le ajute DUMNEZEU cum promovează și ei locurile ăstea !

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole