Top destinaţii de vacanţă din România pentru 2020

0
394

Contextul creat de situaţia de urgenţă a anulat multe dintre vacanţele împătimiţilor de călătorii în străinătate, majoritatea oamenilor alegând să le amâne pentru o perioadă mai liniştită şi mai sigură.

Pentru iubitorii de călătorii, această situaţie a pus sub semnul întrebării multe dintre planurile de a vedea Europa sau chiar întreaga lume. De la Colosseumul din Roma, Italia, la Terasele de orez din Sapa, Vietnam, la Catedrala Sfântul Vasile din Moscova, Rusia sau până la Machu Picchu din Peru, toate aceste atracţii turistice sunt unele dintre cele mai vizitate locuri din lume.

Câţiva dintre împătimiţii călătoriilor în jurul lumii au ales să cutreiere în continuare lumea, imediat după relaxarea restricţiile și după ce avioanele au început să se ridice de la sol pentru zborurile comerciale. Cu toate acestea, cei care au ales să plece sau îşi planifică în continuare vacanţele în afara ţării, își iau măsuri suplimentare de precauţie şi nu omit să investească într-o asigurare medicală de călătorie.

Românii care au ales să nu părăsească ţara, dar care nu renunţă la plăcerea de a călători, aleg să se bucure de frumuseţea locurilor de pe meleagurile româneşti, cunoscute atât pentru unicitatea lor, cât şi pentru ospitalitatea localnicilor. România este cunoscută pentru peisajele care îţi taie respiraţia şi pentru poveştile care le dau un farmec aparte. Aceia care nu au avut timp să exploreze toate minunăţiile ţării sau care se află la prima vacanţă adevărată în România, au acum şansa de a se reconecta cu istoria, cu atracţiile tusistice, dar şi cu zonele mai puţin exploatate, care dezvăluie frumuseţea neatinsă a naturii.

Iată câteva dintre numeroasele locuri din România care îţi vor face vacanţele din 2020 mai frumoase şi care te vor ajuta să vezi o faţă a României pe care poate încă nu ai descoperit-o:

  • Bucovina – sau Ţara Fagilor – a fost mereu un obiectiv turistic pentru împătimiţii de munte, de sporturi de iarnă, dar şi pentru cei care îşi doreau să viziteze un loc liniştit, încărcat de solemnitate şi istorie. Bucovina este una dintre cele mai frumoase locații din zona carpatină şi atrage prin armonia culorilor şi vegetaţiei. Ospitalitatea bucovinenilor şi natura încântătoare conving de zeci de ani românii să se reîntoarcă. Zona începe să se dezvolte şi mai mult, Cazinoul din Vatra Dornei – Perla Bucovinei, cunoscut pentru istoria sa este în proces de reabilitate, iar Gura Humorului propune turiștilor un parc care găzduieşte căsuţe tip „hobbit”.
  • Delta Dunării este una dintre cele câteva locaţii din Europa în care farmecul naturii, în forma sa neexploatată, a rămas neatinsă de dezvoltarea turistică. Oameni din întreaga lume vin în România pentru a vizita Delta Dunării, întrucât sunt atraşi de frumuseţea sălbatică a locului şi de libertatea pe care o asigură, departe de lumea dezlănţuită. Această zonă este un adevărat muzeu al biodiversităţii, care te surprinde la fiecare pas și te reconectează cu natura.
  • Valea Vaserului – sau „Mocăniţa de pe Valea Vaserului“. Calea Ferată Forestieră din Vişeu de Sus este situată în nordul României, la graniţa cu Ucraina. Această zonă este cunoscută pentru bogăţia culturală, dar şi prin iscusinţa tehnică și reprezintă ultima cale ferată forestieră devărată din lume, care funcţionează cu abur şi traversează aproximativ 60 de km distanţă circulară printr-o pădure impresionantă.
  • Cascadele de cleştar din Banat – această zonă cuprinde unele dintre cele mai uimitoare cascade din lume. Una dintre acestea este Cascada Bigăr, mărturie a zonelor inegalabile din România. Aceasta a fost declarată cea mai frumoasă cascadă din lume şi este formată de izbucul Bigăr, un izvor subteran puternic, cu activitate intermitentă, care izvorăşte de la 200 de metri altitudine şi care se varsă de pe o stancă acoperită cu mușchi în râul Miniş.

Aceste 4 atracţii turistice vor face din orice vacanţă o amintire pe care să îţi doreşti să o retrăieşti la nesfârşit. Cu toate acestea, nu uita că o călătorie poate deveni neplăcută sau chiar nefericită dacă apar probleme de sănătate. De aceea, este bine să te asiguri că ştii care sunt opţiunile în materie de clinici la care poţi apela în caz de urgenţă. Dacă ai o asigurare de sănătate, precum cea oferită de MediHelp România, care îţi oferă suport 24/7, acces la cei mai buni doctori indiferent de locaţie şi timpi de aşteptare reduşi, atunci poţi discuta cu asiguratorul tău pentru a avea certitudinea că eşti acoperit în caz de nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here