Obiective turistice in Bruxelles. 10 locuri de vazut in ”inima” Uniunii Europene

Belgia este o tara mica, dar asta nu o impiedica sa atraga milioane de vizitatori. In afara de pralinele delicioase de ciocolata aveti o sumedenie de obiective turistice in Bruxelles pentru care urmatoarea calatorie sa fie in acest oras. Cladirile medievale ale orasului pana la cele cu o arhitectura postmederna, peste 80 de muzee, artisti celebri, capitala benzilor desenate si inca multe alte atractii se afla in ”inima” Uniunii Europene.

Am creat si noi o lista cu 10 locuri autentice de vazut in Bruxelles in timpul unui city break:

Obiective turistice in Bruxelles: Mini Europa

Parcul in miniatura din Bruxelles este unul dintre obiectivele turistice ale capitalei belgiene. Mini Europa se afla la baza Atomium, o alta cladire celebra ce adaposteste cateva expozitii. Ce veti vedea in mini-parcul de aici? Machete cu cele mai reprezentative monumente din tarile Europei, desigur la scara de 1:25. Veti face o calatorie, intr-o clipita, in peste 80 de orase si veti vizita 350 de constructii de pe batranul continent.

Obiective turistice in Bruxelles Mini Europa.
Mini Europa este cel mai celebru parc. Sursa foto: orangesmile.com
Obiective turistice in Bruxelles Mini Europa.
Mini Europa gazduieste cele mai reprezentative cladiri ale Europei. Sursa foto: blog.paravion.ro

Parcul se intinde pe o suprafata de 24.000 de metri patrati, asadar rezervati-va cel putin jumatate de zi pentru a va bucura de intreaga experienta. Anual, Mini Europa este vizitat de 300.000 de oameni.

Piata Mare

In centrul orasului veti descoperi una dintre cele mai uluitoare piete ale lumii, Grand Place. Piata, construita in secolul al XII-lea, gazduieste 2 dintre cele mai importante cladiri ale Bruxelles, Primaria-Casa Regala si Casa brutarilor, dar si alte case ale breslelor. Aici, la fiecare doi ani, in luna august se organizeaza un adevarat spectacol al begoniilor, cunoscut sub numele de ”Flower Carpet”. Primul eveniment de acest gen a avut loc in anul 1971 si a fost realizat de E. Stautemans. Piata a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO, asa ca nu ratati acest loc, unul dintre obiectivele turistice foarte cautate.

Obiective turistice in Bruxelles Piata Mare
Piata Mare din Bruxelles. Sursa foto: omofon.ro

Obiective turistice in Bruxelles: Atomium

Cladirea asemuita cu un OZN a fost construita in anul 1958, pentru a gazdui o expozitie permanenta, pe care o puteti admira si in prezent. Atomium reprezinta primul obiectiv pe care turistii vin sa il viziteze in ”inima” Uniunii Europene. Daca nu aveti rau de inaltime, monumentul metalic cu 9 sfere va va oferi cea mai spectaculoasa priveliste asupra capitalei belgiene, de la 92 de metri inaltime. In cateva sfere veti mai gasi si alte expozitii temporare, dar si un restaurant faimos care va va introduce in gastronomia locului.

Obiective turistice in Bruxelles Atomium.
Atomium este una dintre atractiile principale ale capitalei Belgiei. Sursa foto: independent.co.uk

Muzeul ciocolatei

O destinatie de neratat pentru gurmanzi. Aici veti putea afla istoria ciocolatei, ingredientele din care se face si originea acestora. De asemenea, muzeul pune la dispozitie oaspetilor sai si prezentari video in care sunt explicate metodele de fabricare, de la inceputuri pana in prezent. Poate cel mai astept moment este demonstratia, un maestru ciocolatier va va introduce in tainele prepararii pralinelor belgiene, dupa metode traditionale. Desigur, la plecare puteti si cumpara delicii pentru acasa. Muzeul ciocolatei este unul dintre cele mai delicioase obiective turistice in Bruxelles.

Obiective turistice in Bruxelles Ciocolata Belgia
Sortimente de ciocolata belgiana. Sursa foto: paginadeagricultura.ro

Parcul Jubileului

Daca ati planificat o calatorie in capitala Belgiei, puneti pe lista cu obiective turistice in Bruxelles, neaparat, si Parcul Jubileului. Pe o suprafata de 30 de hectare, parcul este o oaza de verdeata, cu gradini imbietoare, cascade si lacuri. Este locul ideal pentru a realiza cele mai reusite fotografii. De asemenea, in cadrul parcului puteti vizita si Muzeul Artelor si Muzeul Militar.

Obiective turistice in Bruxelles Parcul Jubileului
Parcul Jubileului este unul dintre obiectivele turistice din Bruxelles care dau cel mai mult oxigen capitalei. Sursa foto: blog.paravion.ro

Domeniile Regale Laeken

Pe domeniile regale va veti intoarce in timp, tocmai pe vremea Regelui Leopold al II-lea, cel care a si creat acest loc. Aici puteti admira palatul regal, fara a-l putea vizita, in schimb puteti face asta la Casele Regale de aici, in luminile aprilie si mai. Printre cele mai mari atractii se numara: Turnul japonez, Casa chinezeasca, Vila Belvedere, Biserica Notre Dame. Parcul, devenit deja simbol, este si casa plantelor exotice si tropicale, care dau culoare locului.

Obiective turistice in Bruxelles Palatul Regal
Palatul Regal se afla pe lista oricarui turist cu obiective turistice din Bruxelles. Sursa foto: flickr.com/eszsara

Parlamentul European

Obiective turistice in Bruxelles, Parlamentul European. Nu se poate sa plecati din Bruxelles pana nu vedeti de unde se iau deciziile cele mai importante, cu privire la Uniunea Europeana. Si cum lucrurile normale se intampla in tarile civilizate, toata lumea poate vizita Parlamentul European, gratuit. Turul cladirii se face in 23 de limbi diferite. O platforma speciala va introduce in activitatile zilnice ale Parlamentului, veti putea urmari clipuri video cu parerile europenilor despre Uniune, dar exista si tururi dedicate copiilor.

Obiective turistice in Bruxelles Parlamentul European
Cel mai important obiectiv turistic in Bruxelles, Parlamentul European. Sursa foto: aldeparty.eu

Galeriile Regale Saint-Hubert

Cel mai vechi mall din Europa, Galeries Royales St.-Hubert, este ”Mecca”cumparaturilor de lux. Peste 50 de magazine, cafenele, librarii si restaurante atrag mii de turisti pentru o experienta unica. Si aceste galerii fac parte din lista cu obiective turistice in Bruxelles pe care trebuie sa le vedeti.

Obiective turistice in Bruxelles Galeries Royales St.-Hubert
Obiective turistice in Bruxelles: Galeries Royales St.-Hubert. Sursa foto: flickr.com/Martin Werker

Centrul Belgian de Benzi Desenate

Va amintiti de TinTin? Acesta este celebrul personaj de benzi desenate al Belgiei. Aici puteti afla istoria celei de-a noua arte si cum ia nastere fiecare banda desenata in parte. Biblioteca din cadrul centrului reuneste peste 40.000 de volume. Tin Tin a fost creat de Georges Remi sub pseudonimul Herge. Benzile desenate cu baietelul reporter au fost emblema secolului XX, fiind traduse in peste 80 de limbi. De asemenea, a avut numeroase adaptari TV, cinematografice, radio si de teatru. Asadar, Centrul de Benzi desenate se adauga listei cu obiective turistice in Bruxelles.

Obiective turistice in Bruxelles Centrul de Benzi Desenate
Centrul de Benzi Desenate din Bruxelles este un alt obiectiv turistic ce atrage mii de vizitatori. Sursa foto: comicscenter.net

Obiective turistice in Bruxelles: Autoworld

Si Autoworld a fost amenajat la sugestia Regelui Leopold II, un loc unde veti gasi printre cele mai vechi modele de masini, inca din anul 1886. Nu veti vedea doar modele belgiene ci si marci internationale, de la masini de strada extrem de mici, in care ati spune ca nu incapeti, modele americane si pana la modele mai cunoscute, apropiate epocii moderne. Ca sa vizitati expozitia, intr-un tur ghidat, trebuie sa faceti o programare. Expozitia Autoworld face parte din cele mai atractive obiective turistice din Bruxelles. Aceasta este deschisa din 1 ianuarie pana pe 25 decembrie. Pentru detalii, puteti vizita site-ul oficial.

Obiective turistice in Bruxelles Autoworld
Obiective turistice in Bruxelles: Autoworld. Sursa foto: opinyon2010.wordpress.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole