5 restaurante in Barcelona. Unde se mananca bine in capitala Cataloniei

O vizita in Spania inseamna, de cele mai multe ori, si o experienta culinara unica, tocmai de aceea cautam 5 restaurante in Barcelona. Ori, tabloul culinar nu ar fi complet fara vestitele tapas servite intr-unul dintre cele mai vizitate orase ale Europei.

Igueldo

Fanii preparatelor traditionale spaniole considera deja ca restaurantul Igueldo este un model pentru aceasta bucatarie. Desigur, cei care ii trec pragul pentru prima oara sunt incantati sa afle ca locul nu este asa pretentios.  Preparatele culinare sunt inspirate din Tara Bascilor, de altfel carnea si pestele pe gratar sunt un bonus al meniului. Ce se comanda adesea aici? Coastele Oiartzun, cu un bol de salat si ardei piquillo, anghinare, ceapa caramelizata, calamari pe gratar.

Unde se afla? Rosselló, 186 Eixample Esquerre, Barcelona

5 restaurante in Barcelona: Taktika Berri

Va plac tapas sau pintxos ( in basca)? Taktika Berri este unul dintre cele mai bune restaurante din Barcelona care serveste clientilor aceste aperitive. Tapas este mult mai mult decat un preparat, mica gustare aduce oamenii impreuna, o caracteristica importanta a culturii spaniole. Taktika Berri are in meniu aproximativ 25 de pintxuri calde si reci.

Unde se afla? València, 169 Eixample Esquerre, Barcelona 

Lasarte

Spatiul Martín Berasategui din hotelul Monument a devenit o necesitate in randul restaurantelor. Este primul restaurant din Barcelona cu trei stele Michelin si isi incanta oaspetii cu preparate culinare sofisticate. Millefeuille, foie gras si anghila sunt cateva dintre specialitatile pregatite in aceasta bucatarie.

Unde se afla? Monument Hotel, Carrer de Mallorca, 259 Eixample Esquerre, Barcelona

Fàbrica Moritz

Zona gastronomica din Cervesa Moritz a fost construita in vechea fabrica de bere. Alegeti dintr-un meniu lung de tapas din intreaga lume, conceput de bucatarul-sef de la Michelin, Jordi Vilà. Microberaria are niste detalii arhitecturale impresionante ceea ce fac din Fàbrica Moritz una dintre cele mai uimitoare cladiri publice ale orasului.

Unde se afla? Ronda Sant Antoni, 39 Barcelona

5 restaurante in Barcelona: Gresca

Gresca este unul dintre acele restaurante care au ajuns cunoscute prin calitatea produselor, creativitate in bucatarie si meniul bogat. Bucatarul chef este un lider incontestabil in lumea gastronomiei. Incercati caracatita cu butifarra negra(carnati negri).

Unde se afla? Provença, 230 Eixample Esquerre , Barcelona 

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole