Atracții de vizitat în Montreal – Porniți într-o călătorie în Canada!

0
1376
Atracții de vizitat în Montreal – Porniți într-o călătorie în Canada!

Unul dintre cele mai importante orașe din Canada este Montréal. Situat pe Fluviul St. Laurent, acest oraș fascinează prin atracții naturale, istoria, cultura și împrejurimile lui. În apropiere se află orașul Québec care este de asemenea un loc cu atracții turistice interesante, înconjurat de peisaje uluitoare.

Dacă nu aveți nicio idee cum ar trebui să arate vacanța perfectă în familie alegeți una din aceste destinații, sau chiar ambele și vă veți bucura de plăcerea de a călători în lume. Desigur, dacă alegeți Montréal, călătoria va fi uimitoare. S-ar putea ca întreaga aventură magnifică în cadrul acestui oraș să fie presărată cu momente memorabile.

Dacă ajungeți și în Québec, veți descoperi cel puțin o parte a istoriei culturii franceze din Canada, faptul că aceasta a avut o mare influență asupra acestei națiunii. În Québec se află Château Frontenac care este unul dintre cele mai frumoase 10 castele din lume. În prezent castelul se poate vizita, datează din sec al XIX-lea, are turnuri ca din basme și turnulețe gotice, dar este și hotel de cazare în inima acestui oraș. Are un urs grizzly în hol care este împăiat, numeroase artefacte și o canoe care a fost construită din scoarță și lemn de mesteacăn.

Ambele orașe aduc istoria la viață și o prezintă prin atracții de o frumusețe uimitoare.

Toți turiștii care au fost în Montréal au fost impresionați de acest oraș al Americii de Nord. Din oraș se poate naviga pe Fluviul St. Laurent, de-a lungul căruia se pot admira clădirile orașului vechi care este mult mai impresionant decât orașul nou, modern.

Cea mai impresionantă atracție din Montréal este biserica în stil gotic renascentist – Basilique Notre-Dame. Aceasta a fost cea mai mare biserică din America de Nord până în anul 1829. Este numită Perla Renașterii gotice a Vieux-Montréal. Are vitralii cu scene din Biblie, sculpturi ale artistului Charles Daudelin (cum este altarul din bronz), amvonul cu scară în spirală care este plasat chiar în mijlocul bisericii, bolți gotice, grinzi în formă de cruce, statui aurii care împodobesc altarul și alte decorațiuni acoperite cu foiță de aur. O atracție a acestei bisericii o reprezintă Chapelle du Sacré-Coeur care a fost denumită Capela de căsătorii (foarte multe nunți celebre au avut loc aici).

O altă atracție este Marché Bonsecours din Montréal unde se țin spectacole și sunt galerii de artă. Acesta a fost cândva sediul Parlamentului Canadei.

Cele mai renumite muzee din Montréal sunt:

  • Musée des Beaux Arts de Montréal – Adăpostește o colecție impresionantă de picturi printre care se remarcă opera lui Rembrandt – „Portretul unei tinere femei”. De asemenea aici se află opera pictorului italian Tiepolo numită „Șarpele de bronz”.
  • Musée Pointe-à-Callière – Are numeroase artefacte arheologice.
https://tourisme.saguenay.ca/en/home
https://tourisme.saguenay.ca/en/home

Château Ramezay – Este un muzeu al tradițiilor care prezintă prin exponate istoria țării din perioada populațiilor aborigene și până la apariția primilor coloniști francezi și englezi.

Între râurile Saquenay, Ottawa și fluviul St. Laurent se află culmile munților împăduriți Les Laurentides. Aici vin numeroși turiști să se bucure de priveliști minunate, de zonele de pescuit cu iazuri și lacuri, iar în sezonul rece de pârtiile de schi. Iarna, schiul alpin este cea mai mare pasiune a turiștilor care decid să-și petreacă vacanța în aceste locuri. Culmile Les Laurentides sunt în apropiere de Montréal, cam la o oră de mers spre nord. Aici sunt numeroase stațiuni turistice (Val-David, St. Jovite, Ville d̕ Estérel, Ste-Adèle și altele), iar zonele impresionează prin restaurantele cu preparate culinare variate, delicioase.

O altă atracție turistică de neuitat este insula numită Leagănul civilizației franceze din America de Nord. Este Ile d̕ Orléans care are o cascadă impresionantă, despre care se spune că este mai înaltă decât Niagara, se numește Cascada Montmorency. Tot aici se află cea mai renumită fabrică de ciocolată, jeleuri, bomboane și alte delicatese. Poartă denumirea de Chocolaterie de Ile d̕ Orléans.

Tot în acestă insulă poți vizita cea  mai veche fierărie tradițională La Forge-à-Pique-Assaut și satul Auberge la Gaeliche unde mâncarea tradițională îți încântă papilele gustative.

Copiii se pot distra în orașul Montréal la expoziția de insecte de la Insectarium, unde există tarantule și o mare varietate de specii de insecte din toată lumea. Pot merge la Planetarium unde pot afla despre tainele Universului. O altă expoziție fascinantă este Biodôme cu numeroase păsări din emisfera nordică și sudică. Alte atracții pentru copii sunt Teatrul L̓ Oeil (unde aceștia învață totul despre păpuși, expoziții și spectacole cu păpuși cu sfori), parcul de distracții La Romde Six Flags. Laser Quest este un labirint impresionant cu coridoare întunecoase în care copiii vor fi încântați să se joace și să descopere multe surprize interesante.

Pentru adulți, în Montréal există cazinouri, restaurante, cluburi de noapte, în care se pot distra și petrece alături de artiștii din zonă. Atmosfera este relaxantă, creată de muzicieni și DJ care pot cânta până dimineața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here