Vacanțe litoral. Cea mai ieftină stațiune din Europa e lângă România

0
856
Vacanțe litoral FOTO: ser ge/Flickr
Vacanțe litoral FOTO: ser ge/Flickr

Post Office, un portal de turism din Marea Britanie, a făcut un studiu cu privire la vacanțe litoral, în urma căruia a stabilit că cea mai accesibilă stațiune din Europa este Sunny Beach, din Bulgaria. Potrivit acestora, cheltuielile pentru o zi de vacanță se ridică la doar 37 de lire. Au intrat în coșul de cumpărături pentru o zi, printre altele, masa de prânz și cina, băuturi și creme de protecție solară.

Sunny Beach este una dintre cele mai mari stațiuni de pe litoralul bulgăresc. Are peste 100 de hoteluri și 8 kilometri de plajă înconjurați de culmile munților Balcani în partea de nord.

După stațiunea Sunny Beach, în topul celor mai accesibile vacanțe litoral s-au mai clasat stațiunile Algarve din Portugalia (58 de lire pe zi) și Costa Del Sola din Spania (61 de lire pe zi). Cea mai scumpă este Ibiza, unde o zi costă în jur de 130 de lire, potrivit Post Office.

Vacanțe litoral. Ce destinații caută românii

O statistică a Institutului Național de Statistică arată că peste 1,78 de milioane de turiști români și-au cumpărat anul trecut vacanțe de la agențiile de turism turoperatoare, iar peste 40% au ales destinații externe. Dintre aceștia, mulți au ales vacanțe litoral în străinătate.

Cei mai mulți români au mers în vacanțe litoral Grecia (peste 136.000), Bulgaria (peste 132.000) și Turcia (peste 102.000). Preferate au fost și destinații din Spania (aproape 65.000) și Italia (peste 52.000).

Cele mai căutate destinații exotice căutate de români au fost Thailanda, Maldive, China, Indonezia, Cambodgia, India sau Mauritius. Au fost și români care au preferat destinații exotice și țări îndepărtate, precum Tanzania, Nigeria sau Bhutan.

Vacanțe litoral. Hotelierii au vrut să deschidă sezonul de Paște

Anul acesta, unii hotelieri de pe litoralul românesc s-au grăbit să anunțe că sezonul estival începe mai devreme, de Paște. Însă, nu s-au bucurat de prezența turiștilor. Din cei aproximativ 100.000 de turiști care și-au petrecut Paștele în hoteluri și pensiuni din țară, cei mai mulți au ales destinații precum Valea Prahovei, Bran-Moeciu, Bucovina și Maramureș.

Hotelurile și pensiunile din zonele turistice românești au pus la dispoziție 136.000 de locuri de Paște, dintre care au fost vândute mai mult de 108.000, ceea ce reprezintă un grad de ocupare de 79%. Totodată, se constată o ușoară creștere a tarifelor, cuprinsă între 2-5% față de acum doi ani. Doar pentru vacanțele petrecute în țară, turiștii au cheltuit mai mult de 33 de milioane de lei.

FOTO: ser ge/Flickr

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here