Periutele electrice. Aliatul pentru o igiena dentara perfecta

0
567
Periutele electrice. Aliatul pentru o igiena dentara perfecta
Periutele electrice. Aliatul pentru o igiena dentara perfecta. Sursa foto: yve.ro

Periutele electrice sunt recomandate de medicii stomatologi persoanelor fara probleme dentare, dar si acelor pacienti care au diverse afectiuni. Sunt aliatul de nadejde atunci cand va doriti o igiena perfecta, eficienta si rapida. Producatorii au realizat si periute speciale care ajuta la tratarea problemelor dentare sau stoparea gingivitelor, elimanand placa bacteriana.

Igiena dentara este foarte importanta in aspectul estetic si pastrarea dintilor naturali cat mai mult timp. O igiena neadecvata poate duce in timp la probleme serioase ale dintilor si gingiilor, pana la paradontoze si intr-un final caderea dintilor. Iar de aici, pana la probleme digestive seriose, din cauza lipsei masticatiei, este doar un pas. Specialistii recomanda, ca la cea mai mica afectiune, sa consultam un medic.

Chiar si pacientii cu probleme gingivale pot folosi periuta electrica, deoarece aceasta inlatura cu pana la 90% placa bacteriana, raspunzatoare pentru problemele stomatologice. Usor de folosit, rapida, cu diverse tipuri de miscare: pulsatie, ce sparge placa bacteriana, oscilare si rotatie, ce o indeparteaza, periuta electrica este un accesoriu necesar. Un model, recomandat de specialisti este periuta electrica Oral B, unul dintre marii producatori de pe piata care au grija de dantura noastra.

Periutele electrice castiga detasat in fata celor manuale

De asemenea, cei care au gingii sensibile, care sangereaza pot folosi periuta electrica cu perii moi, care se opreste la prima presiune prea mare asupra dintilor. Spre deosebire de o periuta clasica, periuta electrica ajunge pana la 48.800 de miscari pe minut. Practic te spala singura, iar persoanele care sufera de artrita stiu cat de greu obtin miscarile de periere cu periuta manuala.

De altfel, cel mai important este periajul. In cazul periutelor manuale, ele trebuie orientate la 45 de grade fata de suprafata dintelui. In cazul periutei electrice, scapam de acest aspect, avand senzori adaugati, acestia trimit semnale atunci cand presiunea este prea mare.

Un plus pentru periuta electrica sunt semnalele luminoase, care ne ajuta sa vedem timpul pe care il acordam igienei dentare. De cele mai multe ori, cu periutele manuale realizam un periaj sumar, incorect si redus ca timp. Medicii stomatologi recomanda minimum 2 minute, cate 30 de secunde pentru fiecare cadran.

Pe termen lung, folosirea unei periute electrice creste eficienta igienei, previne afectiunile gingivale, cariile si poate ajuta la stoparea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here