Ministerul Turismului oferă tichete de vacanță. Iată cine se va bucura de ele

Începând de vara aceasta, în jurul datei de 1 iulie, fiecare bugetar va primi câte un tichet electronic de vacanță, potrivit ministrului Turismului, Mircea Dobre. Tichetul va avea valoarea unui salariu minim pe economie și va putea fi folosit în orice zonă turistică din România până la sfârșitul anului.

„În programul de guvernare am spus că dăm un tichet la valoarea salariului minim pe economie. Bugetul acum poate duce doar un tichet de vacanță de valoarea salariului minim pe economie pentru fiecare bugetar”, a declarat ministrul Mircea Dobre, pentru Profit.ro.

Potrivit legislației, salariații din mediul privat și bugetarii pot primi vouchere de vacanță în limita a 6 salarii minim brute, care pot fi folosite doar în turismul din România. Avantajul pentru privați este faptul că sumele pe care le plătește angajatorul pentru aceste vouchere sunt deductibile la calculul impozitului pe profit.

Anul trecut, președintele PSD, Liviu Dragnea, declara că Guvernul va acorda un tichet de vacanță în cuantum de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar și estima că acesta beneficiu va fi introdus din luna martie a acestui an.

Ministrul Turismului a mai anunțat că, spre deosebire de tichetele de masă, care sunt tipărite, cele pentru vacanță vor fi online.

„Trebuie creat un program, pentru că noi vrem să dăm în sistem online aceste tichete de vacanță, să nu le mai facem ca tichetele de masă, unde trebuie licitație pentru firmele care trebuie să le facă, comision etc. Noi, acum, trebuie să facem procedura, pentru că, de fapt, asta este problema.

Este vorba de sistemul de decontare, la asta lucrăm, ca acest sistem să fie mai corect și cu comisioane cât mai puține. Acesta e o chestiunea mai greoaie”, a mai declarat ministrul Mircea Dobrea, pentru Profit.ro.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole