Vacanta in Bucuresti – orasul care provoaca imaginatia si flirteaza cu vizitatorii sai

Bucurestiul este un oras care provoaca imaginatia, care flirteaza cu vizitatorii sai, oferind o perspectiva ispititoare pe care calatorii curiosi o savureaza. Perspectiva de a explora un peisaj urban plin cu o istorie captivanta, si o arhitectura istorica, care copleseste Bucurestiul, fac din capitala Romaniei, unul dintre cele mai deosebite orase din tara.
Veti descoperi in articolul de astazi, numeroase atractii turistice unice in Europa si in lume. Dar sa nu ne mai lungim cu vorba, si sa trecem la sugestiile noastre de lucruri/locuri de facut/vazut in Bucuresti:

Citeste articolul: Te afli in Bucuresti si nu stii unde poti manca bine sau ce locuri merita vizitate? Te ajutam noi

Gradini si ceainarii ascunse
Asa cum Parisul are cafenelele de colt de strada, Londra, pub-uri corespunzatoare, ei bine, Bucurestiul are gradinile si terasele sale.
Sunt zeci, daca nu sute de astfel de spatii (terase, gradini, ceainarii) in Bucuresti. Unele dintre ele sunt in aer liber, unele sunt ascunse in spatele cladirilor si alei inguste, cateva sunt complet ascunse, cunoscute doar de localnici si cei mai curiosi vizitatori. Toate au un singur lucru in comun: te vor conduce intr-o zona linistita, feerica… Printre preferatele noastre se numara:
Lokal, Dianei 4, Eden, Green Hours, Lente, Infinitea, Journey Pub.

Centrul Vechi (Lipscani)
De departe cea mai turistica zona a orasului, Centrul Istoric al Bucurestiului este demn de explorare. Daca ajungi in centrul vechi, asigura-te ca vizitezi Vechea Biblioteca Nationala a Romaniei, Palatul CEC, Manastirea/Biserica Stavropoleos – cea mai veche cladire din Bucuresti, Mojo Music sau Caru cu Bere. Pe langa toate acestea, centrul este plin de terase si localuri, magazine si buticuri, gata sa isi primeasca clientii.

Librarii
Bucurestiul are mai multe librarii decat orice alt oras pe care probabil l-ai vizitat. De la mici anticariate, la librarii imense, se pare ca romanii se bucura in continuare de carti. Nu rata Carturesti Carusel – o locatie superba, deschisa in februarie 2015, si care ar putea fi foarte bine una dintre cele mai frumoase librarii din lume. Completata cu o galerie de arta la subsol si un bistro la etajul 6, iti recomandam sa vizitezi acest loc chiar daca nu ai nici o intentie sa cumpari una dintre cele 10.000 de carti disponibile.

Cladiri impresionante
Daca esti pasionat de cladiri si arhitectura, cu siguranta nu trebuie sa ratezi Casa Poporului – care, daca nu stiai inca, este a2-a cea mai mare cladire din lume. Sau Academia Romana o cladie de asemenea, impozanta.
Ateneul Roman, Palatul Cotroceni, Teatrul National sau Circul de stat, sunt alte cateva cladiri grandioase pe care capitala tarii le detine.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole