Bilete de avion SUA. Cum să cumperi tichete ieftine dus-întors

În toamna anului trecut, compania Tarom a renunțat la cea mai mare aeronava a sa, Airbus „Transilvania”, cu 209 de locuri, singura care putea zbura de la București la New York. Dispărea orice speranță de a obține bilete de avion SUA pentru zboruri directe.

Însă avioanele Tarom nu mai zboară spre SUA din 2003, deși curse spre America fusesera înfiinţate încă din 1974 după vizita lui Nicolae Ceauşescu peste Ocean. Tot atunci s-a renunţat şi la zborul spre Beijing.

Ministrul de la acea vreme, Miron Mitrea, declara că TAROM pierde 20 de milioane de dolari anual din cauza acelor zboruri. Actualul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, vrea să reintroducă Tarom pe rute spre America și Asia prin achiziția unor noi aeronave.

Americanii de la Delta Airlines au încercat să revină pe piața locală în 2007, după zece ani de absenţă. Însă au renunțat la zborurile directe de la Bucureşti la New York după doar doi ani, deşi gradul de ocupare al aeronavelor era de 80%.

Bilete de avion SUA. Cât costă un tichet dus-întors

În prezent, se poate ajunge în Statele Unite cu cel puțin o escală. De exemplu, dacă alegeți bilete de avion SUA pentru sfârșitul lunii august, cea mai bună ofertă, dus-întors, este la aproximativ 2.600 de lei. Durata întreaga a drumului, cu tot cu escală, este aproximativ 14 ore.

O variantă ieftină pentru a găsi bilete de avion SUA ieftină ar fi să apelați la companiile low cost, care pleacă din alte țări europene.

De exemplu, începând de vara aceasta, compania low cost Norwegian a primit undă verde de la autorităţile din SUA să poată opera zboruri transatlantice.

Din Dublin, compania zboară spre Boston, Florida, Las Vegas, Los Angeles, New York, San Francisco şi St. Croix. De asmenea, cei de la Norwegian Air sunt primii clienți al noului avion Boeing 737 Max, care în configuraţia standard a producătorului ajunge până la 230 de locuri pentru pasageri. Compania norvegiană va folosi primele şase aeronave 737 Max pentru inaugurarea a zece noi zboruri transatlantice.

Bilete de avion SUA. Varianta low cost

Românii care caută bilete de avion SUA pot lua tichete dus-întors de la Norwegian cu plecare din Dublin, oraș care este punct de plecare și de sosire pentru aeronave Ryanair și Blue Air sau din Belfast, cu Ryanair.

De exemplu, ca să știți cam cât ar ajunge bilete de avion SUA, pentru luna noiembrie, prin Norwegian, de la Dublin la News York, dus-întors, plătiți în jur de 200 de dolari. Biletele de la București la Dublin vă mai costă în jur de 90 de euro.

Însă, în viitorul apropiat, se dorește atragerea unor companii aeriene care să opereze zboruri directe din România spre SUA. Aeroportul din Cluj ar putea fi unul dintre punctele de decolare și aterizare.

„Direct, în momentul de faţă, nu putem pentru că nu ne permite lungimea pistei. Pista actuală de 2100 metri are capacitate portantă pentru Boeing 747, aproximativ 400 de tone, dar nu este lungimea suficientă. Odată cu devierea râului Someş, vom avea o pistă de aproximativ 3400 de metri şi vom avea zboruri directe Cluj-New York pentru că avem potenţial suficient.

Doar pista ne împiedică, potenţial avem. Noi suntem convinşi, având în vedere că doar o porţiune din Someş mai trebuie deviată, eu estimez că în 5-6 ani vom avea zboruri directe Cluj-New York”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, la un post de televiziune.

FOTO: OpenClipart-Vectors/Pixabay

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole