O destinatie din Europa a fost declarata cea mai fericita tara din lume

O destinatie din Europa are cei mai fericiti oameni de pe planeta! Finlanda a fost declarata, pentru al doilea an consecutiv, cea mai fericita tara din lume. Raportul privind fericirea mondiala a fost lansat de Reteaua de Solutii pentru Dezvoltare Durabila a Organizatiei Natiunilor Unite la data de 20 martie, data declarata Ziua Internationala a Fericirii.

Tarile nordice ocupa primele locuri in topul celor mai fericite tari din lume in anul 2019

Raportul 2019 clasifica tarile in functie de sase variabile-cheie care sustin bunastarea: venit, libertate, incredere, speranta de viata sanatoasa, sprijin social si generozitate.

In plus, nu doar finlandezii traiesc la vie en rose, ci si imigrantii lor, iar sursa de fericire, atat a rezidentilor, cat si a celor de alta nationalitate, are cauze multiple. Cu toate ca platexc taxe foarte mari, securitatea sociala este bine pusa la punct, increderea in guvernanti de este la pragul de 0%, traiesc intr-o libertate a fizicului si psihicului si sunt oameni generosi.  

In afara faptului ca Finlanda are cei mai fericiti oameni de pe planeta, de asemenea, si un capitol care izbucneste de creativitate gastronomica. In plus, luminile nordice spectaculoase, casa lui Mos Craciun si renii din Laponia sunt motive intemeiate pentru sa iubim aceasta destinatie.

Topul celor mai fericite tari din lume este urmat indeaproape, in aceasta ordine, de catre Danemarca, Norvegia, Islanda si Olanda.

Elvetia, tot o estinatie din Europa, a ajuns pe locul sase, urmata de Suedia, Noua Zeelanda si Canada. Noua Zeelanda a ajuns pe locul opt in acest an, in ciuda atacurilor din Christchurch localnicii stiu cum sa vada partea plina a paharului.

Cel mai popular parc national al Statelor Unite, Parcul National Great Smoky Mountains este un loc fericit pentru multi vizitatori. Statele Unite au ajuns pe locul 19, scazând un loc de la anul trecut. Cu exceptia clasamentului pe locul al zecelea in ceea ce priveste veniturile, SUA nu se situeaza in primele 10 pozitii ale masurilor care compun o tara fericita in raportul ONU. Acestea includ locul 12 pentru generozitate, locul 37 pentru sprijinul social, locul 61 pentru libertate și locul 42 pentru coruptie.

Regatul Unit a ajuns pe locul 15, de pe locul 18, in timp ce Germania, o destinatie din Europa des vizitata a ajuns pe locul 17, in scadere de la 15. Japonia a ajuns pe locul 58, Rusia a ajuns pe locul 68 si China a ajuns pe locul 93.

Cele mai fericite tari din lume

1. Finlanda

2. Danemarca

3. Norvegia

4. Islanda

5. Tarile de Jos

6. Elvetia

7. Suedia

8. Noua Zeelanda

9. Canada

10. Australia

Oamenii din Sudanul de Sud sunt cei mai nemultumiti de viata lor, potrivit sondajului din 156 de tari, urmat de Republica Centrafricana (155), Afganistan (154), Tanzania (153) si Rwanda (152).

Tari mai putin fericite:

1. Sudanul de Sud

2. Republica Centrafricana

3. Afganistan

4. Tanzania

5. Rwanda

6. Yemen

7. Malawi

8. Siria

9. Botswana

10. Haiti

In anul 2012, Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite a declarat 20 martie ca Ziua Mondiala a Fericirii. Organizatia recunoscand ”relevanta fericirii si a bunastarii ca scopuri si aspiratii universale in viața oamenilor din intreaga lume si importanta recunoasterii lor in obiectivele de politica publica .”

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole