Bilete de avion. Companiile aeriene anunță o nouă clasă, cu cele mai ieftine tichete

United Airlines a anunțat că introduce categoria de bilete de avion „basic economy”, care reduce din confortul pasagerilor, însă prețurile sunt mai mici cu 15 – 20 de dolari față de clasa economică normală. Directorul general al companiei, Andrew Levy, a declarat că aproximativ 30 – 40% dintre pasagerii din clasa economică au ales bilete de avion „basic economy”.

Cei care vor bilete de avion la această clasă nu pot să își aleagă locurile, nu pot lua bagaj de mână, ci doar un obiect personal și nu sunt eligibili pentru uprade-uri. Din cauza restricțiilor au fost și pasageri nemulțumiți. De exemplu, unii nu au știut că nu aveau cu bagaj de mână și au plătit o taxă suplimentară, chiar dacă această diferență înseamna să plătească chiar mai mult decât pentru bilete de avion la clasa „economy”.

Însă există un succes important. Prima companie aeriană care a introdus aceste tipuri de bilete de avion, Delta, a reușit să facă un profit, în doar trei luni, de peste 20 de milioane de dolari, doar cu ajutorul acestei măsuri.

Bilete de avion. Companiile low cost fac investiții

Avionul devine primul mijloc de transport în comun și în țara noastră pentru cursele interne. Alegerea este făcută în detrimentul trenului, autocarului și chiar a mașinii proprii, mai ales când vorbim de o distanță mare, precum București – Cluj sau Iași – Timișoara.

Una dintre companiile aeriene low cost prezente în România, Blue Air, a anunțat că va cumpăra în leasing 12 aeronave Boeing. Acestea vor fi livrate până la sfârșitul acestui an. De asemenea, și compania aeriană Ryanair a anunțat că va cumpăra 10 aeronave Boeing.

Bilete de avion. Când se vând cele mai ieftine

În ultima perioadă, au fost făcute mai multe studii care au vrut să descopere când sunt cele mai bune oferte bilete de avion. O cercetare realizată de CheapAir, în care s-au analizat peste 920 de milioane de zboruri, arată că cele mai bune oferte bilete de avion pentru destinații continentale, pe distanțe nu foarte lungi, se găsesc cu aproximativ 54 de zile înainte de decolare.

Studiul arată că nu putem vorbi în niciun caz de oferte bilete de avion cu o zi înaintea zborului. Atunci sunt cele mai mari prețuri la bilete. De asemenea, prețurile cresc și în ultimele două săptămâni, mai ales dacă vorbim despre o distanță mare.

Exista un mit care spune că marțea se vând cele mai ieftine bilete. Analiza celor de la CheapAir arată că diferențele față de alte zile ale săptămânii sunt insesizabile.

FOTO: Spoba/Pixabay

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole