Oferte bilete de avion. Când poți cumpăra cele mai ieftine tichete

În ultima perioadă au fost făcute mai multe studii care au vrut să descopere când sunt cele mai bune oferte bilete de avion. O cercetare realizată de CheapAir, în care s-au analizat peste 920 de milioane de zboruri, arată că cele mai bune oferte bilete de avion pentru destinații continentale, pe distanțe nu foarte lungi, se găsesc cu aproximativ 54 de zile înainte de decolare.

Oferte bilete de avion SUA, de exemplu, se găsesc cu 100 de zile înainte de zbor, iar cu cât distanța crește, cu atât trebuie făcută mai din timp rezervarea unui tichet. Potrivit celor de la CheapAir, pentru a avea parte de un preț bun trebuie luată în calcul achiziția unui bilet chiar și cu 4 luni înainte.

Prețurile biletelor de avion, până la decolare, se poate schimba și de 70 de ori și diferența variază în medie cu câteva zeci de euro.

Studiul arată că nu putem vorbi în niciun caz de oferte bilete de avion cu o zi înaintea zborului. Atunci sunt cele mai mari prețuri la bilete. De asemenea, prețurile cresc și în ultimele două săptămâni, mai ales dacă vorbim despre o distanță mare.

Exista un mit care spune că marțea se vând cele mai ieftine bilete. Analiza celor de la CheapAir arată că diferențele față de alte zile ale săptămânii sunt insesizabile.

Oferte bilete de avion. Zilele cu cele mai scumpe tichete

Foarte importantă este ziua în care călătorim. Cele mai scumpe bilete sunt duminica, pentru că sunt mulți cei care se întorc dintr-o vacanță sau un city break. Dacă avionul decolează marți sau miercuri, prețurile mult mai mici.

De asemenea, prețurile cresc în timpul sezonului estival, iar cele mai mici sunt în lunile ianuarie și februarie. Însă trebuie precizat că în lunile de iarnă prețurile sunt mai mari pentru cursele care fac legătura cu stațiuni montane.

Analiza mai spune că poate crește prețul și în funcție de interesul tău pentru o anumită cursă pe site-ul care îți vinde biletele. Cu ajutorul cookie-urilor, dacă dai de mai multe ori căutare pe aceeași rută, site-ul îți poate afișa un preț mai mare. Însă această nu e neapărat o regulă pe care o urmează toate platformele online cu oferte bilete de avion.

Potrivit jurnaliștilor de la publicația economică Barron’s, prețurile nu sunt stabilite doar după computer, în funcție de niște algoritmi, ci există și o intervenție a reprezentanților companiilor aeriene. Aceștia analizează vânzările de bilete din săptămâna precedentă, se uită și la ofertele companiile concurente și încearcă să facă o ofertă mai bună.

În ceea ce privește luna din an cu cele mai ieftine bilete de avion, o analiză Vola.ro arată că în noiembrie se găsesc tichete la prețuri cu 30% mai mici decât în restul anului.

FOTO: Sean MacEntee/Flickr

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole