Satul în care e interzis să faci fotografii. „Imaginile îi fac pe oameni nefericiți”

Are doar 500 de locuitori și este renumit pentru frumusețea sa. Este vorba despre Bergün-Bravuogn, un sat din cantonul elvețian Graubünden, în care autoritățile locale au interzis fotografiatul.

Cine încalcă această regulă va fi amendat cu câte 5 franci elvețieni. Turiștii nu au voie să fotografieze niciun peisaj din Bergün-Bravuogn, iar tentația este foarte mare, având în vedere că satul se află în apropierea celebrei stațiuni St. Mortiz, cuprinsă în patrimoniul UNESCO.

Autoritățile locale au recunoscut că este vorba despre o campanie de marketing. Mai exact, au vrut să atragă atenția turiștilor interzicând fotografiatul. Iar ideea a dat roade, pentru că știrea s-a viralizat rapid pe rețelele de socializare.

Însă autoritățile locale spun în motivarea deciziei de a interzice fotografiatul și că Bergün-Bravuogn este atât de frumos încât atunci când alți oameni văd imaginile pe rețelele de socializare devin nefericiți pentru că nu se află acolo.

„Este dovedit științific că fotografiile frumoase, din vacanțe, postate pe Facebook, îi fac pe privitori nefericiți”, au mai precizat autoritățile.

„Peisajul muntos care poate fi admirat de la noi este, într-adevăr, unul spectaculos. Satul nostru este unul deosebit! Sperăm să nu îi întristăm pe cei care nu sunt în comunitatea noastră prin postarea pe rețelele de socializare a unui fotografii de aici. Însă îi invităm pe toți să ne viziteze și să vadă în realitate cum arată locul și cât este de mirific”, spune primarul din Bergün-Bravuogn, Peter Nicolay.

De altfel, există mai multe locuri în lume, foarte vizitate de turiști, în care este interzis fotografiatul. Nu este voie să faci poze în locuri precum Capela Sixtină (frescele lui Michelangelo) sau Dolmabahçe (Palatul sultanilor otomani din Istanbul).

De asemenea, dacă ajungeți în Emiratele Arabe Unite trebuie să știți că nu aveți voie să pozați palatul prezidențial. Un turist iranian a stat o lună în închisoare pentru o fotografie. Tot închisoare a făcut și un arhitect american care a fotografiat cartierul ambasadelor din Abu Dhabi.

FOTO: Wikimedia Commons

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole