Balcic, Bulgaria – destinatia perfecta pentru un weekend de vara! Vezi de ce!

1. Palatul de Vara al Reginei Maria si Gradinile botanice

Palatul de Vara al Reginei Maria a fost construit in 1926 de catre regele Ferdinand al Romaniei, pentru sotia sa engleza, Regina Maria, cand Balcic facea parte din Romania. Palatul este o vila relativ modesta, desi arhitectura prezinta un amestec al stilurilor, gotic si islamic.

In spatele palatului puteti vizita gradinile intinse botanice. Complexul include, de asemenea, o moara de apa, o crama si Capela mica Sveta Bogoroditsa.

Asadar, daca sunteti o persoana romantica, dar nu numai, va puteti plimba de-a lungul aleilor si gradinilor frumoase, sau de-a lungul litoralului. Multe flori in sute de culori, cactusi, copaci, rauri artificiale, piscine si cascade va invita sa le explorati.

2. Muzeul istoric

Cuprinde o colectie diversa de ramasite valoroase, din sapaturi efectuate la Kibela (Cybele).
Muzeul dateaza din secolul 3 i.Hr., fiind ingropat de un cutremur in urma cu 1500 de ani. Acesta a fost descoperit abia in 2007, in timpul constructiei unui hotel.
Aici exista, de asemenea, statui romane si ceramica medievala, cu o multime de semne in limba engleza.

3. Plaja Balcic

Plaja principala din Balcic este situata la capatul estic al orasului, in fata Hotelului Helios. Acesta poate fi asaltata de turisti pe timp de weekend si in special vara, asa ca fiti pregatiti. Exista sezlonguri pe plaja si umbrele de inchiriat (5 leva pe zi).

4. Complexul renascentist

Complexul renascentist din Balcic reprezinta o cladire subdimensionata din curtea Bisericii Ortodoxe Sfantul Nicolai. Acest teritoriu a fost modelat ca un complex, deoarece cladirea de langa biserica, pastreaza artefacte istorice din timpul perioadei Renasterii. Cladirea nu este cea mai impresionanta din punct de vedere al arhitecturii, dar locul pare a fi incarcat cu energie.

Gradina din curtea bisericii si copacii vechi de secole de la intrarea complexului, contribuie cu siguranta la atmosfera magica si spirituala.

5. The Old Boat

In materie de restaurante, The Old Boat, este unul dintre primele restaurante de la malul marii, pe care il veti zari in timp ce mergeti spre vest de-a lungul promenadei. Cu un cadru atractiv la malul marii si vedere la port, acesta este un loc frumos in care puteti servi peste proaspat, cum ar fi macrou la gratar, file de rechin si lufar.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole