Cele mai frumoase orașe europene

0
270

Lumea aventurilor nu ia nicio pauză indiferent de vremea de afară. Orașele europene cu peisaje de poveste sunt gata să fie descoperite. Cu toate că oferta este una foarte vastă, este imposibil ca turistul de rând să nu găsească cel puțin un colț din toată Europa care să-i facă cu ochiul. Poate fi vorba de un oraș retras în care singurele zgomote provin de la fauna abundentă sau de un tărâm în care opulența domnește la tot pasul. Oricare dintre aceste scenarii este pe placul tău, exemplele de mai jos ar putea să-ți fie de folos pentru alegerea următoarei destinații.

Paris

Fără îndoială, Parisul este considerat a fi cel mai frumos și romantic oraș nu doar din Europa, ci din toată lumea. „Orașul Luminilor”, așa cum este supranumit, are un farmec aparte care atrage ca un magnet turiști din toate colțurile lumii.

Dornici să vadă cu ochii lor emblematicul Turn Eiffel sau să facă o plimbare pe malurile Senei, ca mai apoi să realizeze câteva cadre în fața Arcului de Triumf, vizitatorii sunt adesea purtați de miresmele micilor cafenele așezate pe străduțe cochete.

Excursia continuă adesea printre exponatele de la Muzeul Luvru sau printre picturile celebrilor Monet, Renoir, Van Gogh, a căror capodopere sălășluiesc în Muzeul D’Orsay.

Monte Carlo

Fără îndoială, Monte Carlo este una dintre cele mai exclusiviste și elegante atracții europene. Deși are dimensiuni destul de reduse, având o suprafață de doar câțiva kilometri, de obicei durează cam o zi să explorezi toată regiunea.

Una dintre primele atracții pe care trebuie să le bifezi pe listă este Muzeul Oceanografic. Clădirea a fost construită deasupra unei stânci, la o distanță de 90 metri de nivelul mării. Construcția a durat 11 ani, iar o vizită la acest muzeu dezvăluie specii rare de pești și viață marină care are diferite forme și culori.

O altă clădire emblematică este celebrul cazinou care atrage clienți dintre cei mai prestigioși. Totodată, acesta este un mod bun de a întregi o experiență la Monte Carolo, chiar dacă nu joci jocuri de cazinou. E bine să știi că te poți bucura oricând de o varietate de activități clasice și moderne din confortul camerei de hotel. Este distractiv, te ajută să te destinzi și îți îmbunătățește starea de spirit.

Veneția

Un alt oraș la fel de frumos este Veneția. Acest loc magic înțesat de gondolele care își fac veacul pe canale te face să te întorci mereu. Mai mult, străduțele întortocheate te așteptă să le descoperi.

Harta nu este de mare folos în acest loc deoarece te duce cel mai adesea pe o străduță cu terminație spre canal. Drept urmare, este indicat să te lași ghidat de plăcuțele marcate cu denumirile: Rialto, San Marco sau Ferrovia.

În cele câteva zile petrecute în Veneția vei avea ocazia să vizitezi Piazza San Marco. Această piață are pe lângă cafenele o multitudine de obiective de neratat: Palatul Dogilor, Basilica San Marco și Campanile San Marco. Nu uita să faci o plimbare pe Canale Grande și neapărat o oprire la T Fondaco dei Tedeschi pentru a face achiziții de lux.

Gdansk

Turiștii care nu sunt atrași de orașele aglomerate se vor bucura de oferta regăsită în Gdansk. Această destinație unică și veche de 1000 de ani este bogată în arhitectură fascinantă și experiențe culturale.

Orașul polonez este cunoscut pentru Dlugi Targ, o pietonală de 500 de metri care poate fi parcursă în 10 minute. Totuși, pentru a face plimbarea mai interesantă te poți opri pe parcurs pentru a admira clădirile, cafenelele și magazinele care încadrează această stradă. Cel mai bun moment pentru o plimbare este dimineața devreme deoarece atunci nu se află prea mulți turiști în zonă.

În continuare, cuvântul cheie este „Neptun”, pentru că la Bar Neptun vei putea savura un meniu delicios în timp ce fântâna Neptun te așteaptă pentru o poză.

Bologna

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este photo-1579964571850-bb2fe26751e9.png

Nu există ghid de vacanță european care să nu includă cel puțin un oraș din Italia. Să fie farmecul oamenilor de acolo, delicioasele preparate sau minunatele colțuri de poveste de vină?

Cert este că Bologna e un oraș la fel de frumos ca Florența sau Roma, un loc care trebuie neapărat să fie inclus în itinerariul tuturor. Orașul italian este ceva mai calm decât capitala, lucru care îl face minunat pentru explorat la pas.

Atracții sunt pentru toți. Însă cele mai populare includ Porta Galliera, Parco della Montagnolia, Via dell’Indipendenza, Teatro Arena del Sole, Finestrella și cele două turnuri înclinate, Asinelli și Garisenda. Așadar, chiar și orașele în care freamătul turiștilor nu se aude la tot pasul oferă experiențe pe cinste.

Rândurile de mai sus îți oferă inspirație pentru vacanță fie că îți dorești să descoperi un oraș liniștit sau unul în care luxul predomină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here