New Costinesti. Noua statiune de la malul Marii Negre. Afla ce se pregateste!

New Costinesti va fi cea mai tanara statiune de lux de la malul romanesc al Marii Negre. 2,5 kilometri de plaja, din zona Costinesti-23 August, vor fi amenajati in cadrul unui proiect ambitios. Acesta contine 4 resorturi de lux si 8 hoteluri de 5 stele.  

Suntem nostalgici dupa vremurile bune in care litoralul romanesc era plin de turisti straini, dar primim vesti bune. Guvernul au dat unda verde unui proiect de lux, pentru zona Costinesti. ,,New Costinesti” este numele acestui proiect si sursa de inspiratie pentru constructia sa este binecunoscuta destinatie de vacanta – Dubai. Proiectul face parte din obiectivele strategice de pe ordinea de zi a Guvernului. Marturismi  ca ne-a starnit curiozitatea, asa ca aflati, in randurile ce urmeaza, ce ni se pregateste in Dobrogea.

Costinesti. Statiunea de la malul Marii Negre care atrage tinerii
Costinesti. Statiunea de la malul Marii Negre care atrage tinerii: Obelisc. Sursa foto: radioconstanta.ro

New Costinesti, inspiratie exotica la Marea Neagra

Viitoarea statiune de la Marea Neagra va fi construita pe o suprafata de 800 de hectare, intr-o zona salbatica din apropierea Costinestiului. Autoritatile promit o redresare a zonei turistice si preconizeaza investitii majore si resuscitarea turismului romanesc.

In planul de pe hartie, 2,5 kilometri de plaja, din zona Costinesti-23 August, vor fi amenajati la standarde occidentale. Proiectul constra in construirea a 4 resorturi de lux si a 8 hoteluri de 5 stele, cu o capacitatea de peste 4.000 de camere.

De asemenea, se va construi si o retea de drumuri judetene care sa faca legatura cu noua statiune ,,New Costinesti” cu drumul national DN39.

In prezent, zona nu este amenajata, si este cunoscuta, in special, localnicilor care apreciaza locurile neaglomerate si fara turisti galagiosi. Aici, spectacolul dat de Marea Neagra este unul fenomenal, iar malurile abrupte confera dramatism acestui colt de nisip.

Nu ar fi pentru prima oara cand autoritatile au asemenea intentii, in anul 2007 a mai existat un proiect asemanator, insa a ramas doar la stadiul de proiect.

Vom vedea ce se intampla pe litoralul romanesc. Si ne dorim, ca macar, exemplul Bulgariei sa ne fie suficient, nu destinatii exotice, cu o economie dezvoltata, precum Dubai.

16 obiective se afla pe lista prioritatilor Guvernului

Hotararea de Guvern a fost adoptata in data de 23 august 2018. Prin aceasta au fost aprobate 16 obiective strategice. Acestea urmeaza sa fie pregatite in parteneriat public-privat, de catre Comisia Nationala de Strategie si Prognoza.

Sedinta de Guvern a mai pus pe lista si alte proiecte la fel de importante precum New Costinesti. Linia ferata de mare viteza Bucuresti – Craiova/(Sofia) – Timisoara/(Belgrad) – Cluj/(Budapesta). De altfel, se urmareste extinderea magistralei M7, pe ruta Bragadiru – Alexandria – Colentina – Voluntari, in lungime de 25 km. Extinderea Portului Constanta se afla pe lista. De asemenea, construirea Clinicii Multifunctioanle ,,Dr. Calistart Grozovici”. Clinica care se va afla in incinta Institutului National de Boli Infectuioase ,,Prof.Dr.Matei Bals”, se afla pe lista proiectelor viitoare.

Costinesti. Statiunea de la malul Marii Negre care atrage tinerii
Plaja intesata de turisti. Sursa foto: turism-blog.ro

Statiunea Costinesti a evoluat de-a lungul anilor. Daca la inceput era doar un sat de pescari care isi incercau unditele in apele tulburi ale marii, treptat s-a transformat intr-o populara destinatie printre tinerii romani.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole