Metoda prin care se demonstrează că hotelul nu a schimbat cearșafurile/VIDEO

Cu siguranță tuturor ne place atunci când ajungem la hotel să simțim că totul e curat. La intrare mocheta e impecabilă, baia strălucește, iar cearșafurile sunt proaspăt spălate. Însă cum ne dăm seama dacă sunt într-adevăr curate, nefolosite.

Realizatorii programului de televiziune Inside Edition au făcut o mică investigație, pentru a vedea cât de des schimbă angajații hotelurilor cearșafurile. Concluzia este că nu toate hotelurile sunt atât de riguroase în ceea ce privește curățenia.

Jurnaliștii și-au rezervat camere la mai multe hoteluri, iar înainte de a pleca le-au marcat cu un spray, cu cerneală invizibilă, care se vede doar la lumina UV. Cerneala pe care au folosit-o pentru a scrie pe cearșafuri „I slept here” (trad. „Am dormit aici”) este pe bază de apă și se duce la spălat. Practic, dacă cearșafurile erau schimbate sau spălate nu ar fi trebuit să mai apară mesajul jurnaliștilor.

În următoarea zi, la scurt timp după ce primul jurnalist care a lăsat mesajul pe cearșafuri s-a decazat, un altul a luat exact aceeași cameră. A tras perdelele, a stins lumina în camera hotelului și a aprins lampa UV. A urmat o supriză, s-a descoperit că cearșafurile erau cele care au rămas de la celălalt, nefiind schimbate.

Pentru experimentul lor, jurnaliștii s-au cazat în nouă hoteluri și au descoperit că trei nu au schimbat așternutul. Precentajul este unul destul de alarmant, în condițiile în care unele dintre hoteluri se lăudau cu faptul că au primit premii și distincții pentru ospitalitate și calitatea serviciilor.

Managerii hotelurilor s-au arătat surprinși de această problemă și spun că e vorba de un episod punctual și că vor lua măsuri împotriva celor care erau responsabili de schimbarea cearșafurile.

Însă, pentru a fi siguri că cearșafurile sunt nefolosite, sfatul nostru este ca atunci când ajungeți într-un hotel să solicitați direct de la recepție un set nou de așternuturi și să le schimbați voi.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole