10 grădini într-o ceașcă de cafea. Superbe realizări pentru decorarea casei

Toți oamenii adoră să-și impodobească casele cu piese drăguțe, casnice care o fac mai confortabilă și îi pun personalitatea in evidență, făcând-o să strălucească. Stiva drăguță de cărți de pe noptieră, afișele din filmele tale preferate care servesc ca picturi, bucăți de faianță de bucătărie minuscule din prima casă in care ai locuit și multe alte lucruri preferate care stau pe birou – orice poate face o decorație cu adevărat drăguță.

Micile grădini făcute în cești de cafea pot fi una dintre cele mai frumoase și inventive decorații din casa ta. Poți să aduci un pic de aer de afară direct pe biroul tău cu aceste invenții simpatice. Iată o listă cu 10 grădini într-o ceașcă pentru inspirație și petrecerea timpului cât mai creativ.

O ceașcă de ceai este o modalitate minunată de a petrece o după-amiază plăcută, dar a face un proiect de grădinaă în ceainic poate fi la fel de plăcut sau și mai plăcut. Poate că ai căni pe care nu le mai utilizezi și cer să fie folosite. Sau poate că ești un fan al piețelor de vechituri, unde cănile de epocă sunt perfecte pentru a le lua și a crea ceva deosebit.

Oricum, aceste proiecte frumoase sunt o rețetă pentru distracție și relaxare. Așadar, fă-ți timp pentru creativitate și savurează plăcerea de a crea grădini în miniatură pentru lunile următoare.


Grădinile magice de zâne sunt prea drăguțe pentru a nu le expune. Așază câteva pietricele pe fundul unui ceainic colorat și adaugă apoi puțin pământ, astfel încât suculentele și verdeața să prospere. Nu contează dacă nu îți iese un peisaj, aceste țări minunate vor fi adorabile, indiferent!

Poți folosi farfurioara ca o tavă de picurare pentru a ține apa care se scurge prin orificiul de scurgere pe care urmează să îl găurești pe fundul cănii. Farfuria poate fi obținută din altă parte, nu trebuie să fie din aceeași colecție cu cana, cu condiția să completeze frumos grădina.

Introdu plantele, împreună cu orice sol suplimentar necesar, în ceainic. Adăugați pământ la ceainic până când obți aproximativ trei sferturi din cantitate. Scoate ușor plantele din recipientele lor. Fă o mică gaură în sol cu ​​degetul, apoi introdu rădăcinile plantei. Completează cu pământ suplimentar, dacă este necesar.

Adâncimea ideală pentru găurile de rădăcină ale plantelor specifice trebuie indicată pe instrucțiunile de îngrijire care au fost furnizate odată cu planta. Dacă ai îndoieli, totuși, caută aceste informații online punând o căutare de cuvinte cheie pentru planta relevantă.

Pentru a te asigura că planta are suficienți nutrienți în mini-grădină, amestecă solul din ghiveci cu un îngrășământ granular cu eliberare lentă înainte de a-l adăuga în ceainic. Cantitatea de îngrășământ necesară trebuie să fie indicată pe eticheta îngrășământului (și posibil și pe eticheta plantei).

Alege plantele potrivite pentru grădinile în ceașcă. În general, plantele alpine și suculentele rezistă cel mai bine în aceste mini-grădini. Acestea au nevoie de puțină apă și pot prospera chiar și în spații foarte mici. Iata câteva exemple de plante ce pot fi folosite pentru aceste proiecte: Armeria juniperifolia, Eranthis cilicica, Fritillaria uva-vulpis, Saxifraga, speciile Sedum și dintre suculente: Gymnocalycium mihanovichii, Sempervivum tectorum, Crassula ovata, Haworthia fasciata, Echeveria.

Pune un strat de pietricele sub solul din ghiveci pentru a promova sănătatea plantelor. Plantele și suculentele alpine s-au adaptat la climatele severe, adesea aride sau semi-aride, astfel încât prea multă apă poate fi dăunătoare pentru ele. Umple treimea inferioară a ceaiului cu mici pietricele, pentru a preveni acumularea excesului de apă.

Atunci când completezi vasul cu sol, abține-te să adaugi prea mult pământ. Solul nu trebuie să acopere frunzișul de jos al plantelor, deoarece acest lucru poate provoca boli sau le poate putrezi.

După plantare, udă bine plantele, dar nu satura solul. Ar fi bine ca înainte să verifici instrucțiunile de îngrijire pentru plante, pentru a determina cât de des trebuie udate. Diverse plante au diferite nevoi de udare.

Sursa poze: boredpanda.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole