Wizz Air suspendă toate zborurile care fac legătura dintre România și Israel

O destinație care a devenit tot mai populară printre români, Israel, nu mai este conectată, temporar, aerian, de compania Wizz Air. Au fost suspendate toate cursele pe toate rutele către Tel Aviv și Eilat începând cu 12 martie ca urmare a deciziei autorităților israeliene de a introduce în carantină de 14 zile pentru toți pasagerii care sosesc în țară.

Zborurile din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara vor fi suspendate până pe 23 martie, inclusiv.

Referitor la zborurile către Italia, suspendate inițial până pe 23 martie, măsura se extinde până pe 3 aprilie.

Pasagerii cu rezervări afectate de această modificare vor fi informați și vor fi reprogramați automat pe o rută alternativă cât mai curând posibil.

Clienții care au rezervat direct pe site-ul companiei sau în aplicația pentru mobil a companiei aeriene vor primi o notificare prin e-mail, în care li se oferă reprogramarea gratuită, rambursarea completă a banilor sau rambursarea a 120% din tarifului inițial sub formă de credit de companie.

Pasagerii care și-au făcut rezervările prin intermediul agențiilor de turism – inclusiv agențiile de turism online – trebuie să ia legătura cu agenția de unde și-au achiziționat biletele.

Ce transmite Ministerul Turismului din Israel

Ministerul Turismului din Israel a transmis în România că guvernul israelian a anunțat luarea deciziei de a înăspri condițiile de acces în Israel, timp de 14 zile, începând de joi, 12 martie 2020, ora 20:00, cu scopul de a-și proteja populația de răspândirea coronavirusului. Măsura se aplică persoanelor de orice naționalitate/cetățenie.

Începând cu ziua de joi, 12 martie 2020, ora 20:00, autoritățile vamale din Israel vor permite accesul în țară doar acelor persoane care vor face dovada că pot intra în carantină pentru 14 zile de la momentul intrării în Israel. Carantina nu se poate face în cadrul unui hotel sau pensiune, ci doar în cadrul unei locuințe private.

Turiștii aflați deja în Israel sau cei care urmează să plece în Israel în zilele următoare și care vor intra în țară până joi la ora 20:00, își vor putea desfășura în mod normal călătoria.

Începand de joi, 12 martie 2020 ora 20:00, practic va mai fi permis accesul pe teritoriul statului Israel doar cetățenilor statului Israel sau turiștilor care pot demonstra că pot respecta procedura de carantină la domiciliu pentru 14 zile (de exemplu, persoane care au rude sau familie în Israel).

Punctele de trecere vamală spre Iordania au fost închise. Turiștii aflați acum în Israel care au zboruri de întoarcere din Iordania sau care se află în Iordania și au zboruri de întoarcere din Israel trebuie să meargă la punctele vamale cu 6 ore înainte de zbor și să prezinte biletele de avion. Totuși, autoritățile israeliene recomandă a se evita această opțiune.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole