Țara pe care zeci de mii de români o vor vizita în toamna aceasta

Peste 50.000 de turiști din România vor călători în această toamnă în Israel, fie pentru a se bucura de plaja din Eilat, fie pentru pelerinaje la locurile sfinte sau pentru circuite în celelalte orașe. Estimările sunt făcute de Ministerul Turismului din Israel.

Pentru un circuit de 5 nopți, românii vor plăti începând de la 500 de euro de persoană , iar pentru un city break prețurile pornesc de la 240 de euro de persoană, cu bilete de avion și cazare incluse. Românii au al dispoziție 80 de zboruri săptămânale ca conectează Tel Aviv-ul de București, Cluj, Iași, Timișoara și Sibiu.

De altfel, după Paștele Ortodox, toamna este cea mai aglomerată perioadă din an în Israel. Potrivit statisticilor, numărul turiștilor români care vizitează Israelul e în cea mai mare creștere după Polonia.

Dacă în perioada septembrie – decembrie 2016 au ajuns aproape 20.000 turiști români, în 2017 numărul acestora a depășit 35.000, iar în 2018 s-a apropiat de 45.000. Anul acesta Ministerul Turismului din Israel estimează creșteri cu aproape 150% raportate la anul 2016.

„Toamna este sezonul perfect pentru plaja la Marea Roșie, astfel că turiștii europeni fug de temperaturile scăzute și vremea capricioasă și se relaxează la Eilat, dar și în alte orașe ale Israelului. Nici în Tel Aviv temperaturile nu sunt cu mult mai scăzute. În lunile noiembrie si decembrie se înregistrează în jur de 20 de grade Celsius, vreme perfectă pentru plimbări și pentru explorat orașul.

Estimăm că până la finalul anului 2019 vom avea peste 130.000 de turiști români în Israel”, transmite directorul pentru dezvoltarea de noi piețe, din cadrul Ministerului Turismului din Israel, Ksenia Kobyakov, printr-un comunicat de presă remis ideipentruvacanta.ro.

Septembrie a fost o lună record pentru Israel, după ce a avut peste 400.000 de turisti din toată lumea. Dintre aceștia, aproximativ 11.700 au fost români, cu 21% mai mulți decât în 2018 și cu 61% mai mult decât în 2017. În total, până acum, 95.000 de turiști români au fost în Israel.

Spre deosebire de restul anului când turiștii își doresc să ajungă în Tel Aviv și Ierusalim, în timpul sezonului de toamnă, vremea perfectă pentru plajă îi atrage spre Eilat, stațiunea de la Marea Roșie cu 14 kilometri de plajă cu nisip fin.

Românii care își doresc să sărbătorească Anul Nou pe plajă își pot rezerva deja biletul de avion spre Eilat, începând de la 50 euro de persoană.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole