Vacanța la chalet, un nou tip de turism în România

În România începe să devină popular un nou tip de turism. Este vorba despre vacanța la chalet, o cabană luxoasă, care este într-o loc în afara marilor orașe departe de așezări și de civilizație. Acestea sunt casele tradiționale care se găseau până de curând doar în Munții Alpi.

Astfel de vacanțe sunt destul de populare în mai multe țări civilizate cu zone montane. Și în România au început să devină foarte atractive. Sunt unități de cazare care au afișat deja ofertele pentru Paștele de anul acesta.

De exemplu, Hadar Chalet, care se află în Siriu, Județul Buzău, oferă acces la 30.000 de metri pătrați de grădini, o colecție de filme și cărți în română, engleză și franceză, sală de jocuri (biliard, ping-pong, fussball, Wii sau jocuri de societate), loc de joacă pentru copii, teren de tenis, internet sau „mâncare delicioasă, proaspăt gătită din cele mai bune ingrediente”.

Un sejur de weekend, cu o cazare în cameră Premium sau „Căsuță Zen” costă de la 1.270 de lei. Tarifele sejurului includ toate taxele, cazare două nopți și pensiune completă începând cu cina de vineri și terminând cu micul dejun de duminică.

La Pastel Chalet prețurile pentru o cameră standard, dublă, cu mic dejun inclus, prețurile pornesc de la 885 de lei în luna februarie. Se află la aproximativ o oră de Brașov și cinci minute de mers cu mașina de cea mai apropiată localitate.

Puteți să vă și plimbați. La 5 kilometri este Vama Buzăului, o comună pitorească din județul Brașov, care se află în valea dintre munții Întorsura Buzăului și Ciucaș – Zăgan, la poalele Munților Ciucaș.

De asemenea, mai puteți vizita Rezervația Valea Zimbrilor, dar și Cascadele Urlătoarele.

Prețurile în astfel de cabane sunt mai mari cu aproximativ 20% decât la pensiunile obișnuite din stațiunile populare. Un sejul de patru nopți cu toate mesele și activitățile incluse la chalet costă între 1.500 și 2.000 de lei pentru două persoane.

FOTO: Hadar Chalet/Facebook

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole