Statiile de calcat. Intre avantajele si dezavantajele unei astfel de achizitii

Daca ar fi sa facem un clasament al treburilor casnice care devin insuportabile pe timp de vara, calcatul rufelor ar ocupa primul loc. Si cum nu putem iesi din casa mototoliti ori sa plecam in vacanta cu hainele ghem, ne-am gandit serios sa facem o lista cu avantaje si dezavantaje pentru statiile de calcat. Haideti sa vedem cat de eficiente sunt si daca merita investitia: 

O statie de calcat este un fier de calcat modern care are un generator extern de abur. De dimensiuni mai mari, un astfel de fier de calcat nu este conectat direct la o sursa de energie. Statia va fi sursa sa primara de alimentare electrica.

Statiile de calcat: Avantaje

Unul dintre avantajele achizitionarii unei statii de calcat este acela ca genereaza o cantitate mare de aburi. Astfel, fierul reuseste sa penetreze mult mai bine fibrele textile. Asa, hainele voastre vor fi calcate mai repede si fara prea mare efort. Unele modele pot fi folosite si vertical. Un lucru minunat, daca ne gandim la perdele sau la sacouri. Uitati-va mereu la ce presiune au astfel de sisteme, exista modele de pana la 8 bari.

Statiile de calcat. Intre avantajele si dezavantajele unei astfel de achizitii
Sursa foto: tonis.ro

Un alt aspect important, neintalnit la fierul de calcat clasic, e indicatorul pentru temperatura aburului, care vine separat. Asa puteti folosi fierul la o temperatura joasa, dar aburul il puteti da la temperatura ridicata, protejand hainele delicate de ardere.

Adio durerilor de spate! La o statie de calcat, fierul si rezervorul pentru apa sunt doua lucruri distincte, asa ca veti putea manui mai usor acest obiect casnic. Poate avea undeva in jurul unui kilogram, doar fierul(statia poate ajunge la 5 kilograme).

Atunci cand alegem o statie de calcat ar fi bine sa ne uitam si la cantitatea de abur eliberata. Daca un fier de calcat obisnuit poate avea un debit de 80 -100 de grame pe minut, o statie de calcat poate si depasi 550 de grame pe minut.

O statie de calcat are un rezervor cu capacitate mare de a retine apa, unele modele au si 1,8 litri.

Statiile de calcat. Intre avantajele si dezavantajele unei astfel de achizitii
Statiile de calcat. Intre avantajele si dezavantajele unei astfel de achizitii. Sursa foto: elctroclub.ro

Statiile de calcat: Dezavantaje

  • veti avea nevoie de o masa de calcat mult mai stabila si mai mare, deci un produs mult mai scump;
  • libertatea de miscare este oarecum limitata. Daca la fierul clasic, cablul de alimentare se poate pune intr-un prelungitor, statia de calcat are o lungime de maximum 2 metri.
  • un alt dezavantaj al statiilor de calcat este depunerea mare de calcar. Recomandat ar fi sa alegeti un sistem avansat de dedurizare si sa apelati intotdeauna la apa dedurizata prin distilare, pe care o gasiti in comert.

Inainte de a achizitiona o statie de calcat, verificat materialul din care este fabricata talpa fierului. Fata de aluminiu se zgarie usor, inoxul se lipeste, iar ceramica este cea mai buna optiune pentru hainele voastre.

De asemenea, un alt criteriu pentru alegerea unei astfel de masinarii consta in putere, alegeti modele care depasesc 2.600 de Watti.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole