Superbul oraș sicilian în care se oferă case gratis

Tot mai multe orașe din Italia care se confruntă cu problema depopulării iau tot felul de măsuri pentru a atrage locuitori. Autoritățile din orașul sicilian Cammarata au decis să le ofere celor care vor să se mute aici case gratis.

Ideea îi aparține primarului Vicenzo Giambrone, care negociază de trei ani cu proprietarii care și-au abandonat casele să le predea nou-veniților. „Nu pot să suport să văd acest superb centru istoric gol și transformat într-o ruină. Mă doare”, a declarat primarul Giambrone pentru CNN Travel.

În cea mai veche zonă din acest oraș sicilian Cammarata există peste 100 de case abandonate. Cei care se mută în oraș trebuie să îndeplinească și câteva condiții. Aceștia se angajează, printr-un contract cu autoritățile locale, că vor renova proprietatea în cel mult trei ani de la obținerea ei și vor plăti o garanție de 5.000 de euro, bani care vor fi restituiți după ce se încheie renovarea.

Orașul se află la 83 de kilometri de Palermo. Aici se află numeroase biserici foarte vechi, din secolele al XIII-lea și al XIV-lea.

Un alt oraș din Sicilia care oferă case este Sambuca. Primăria a decis să vândă casele părăsite la prețul de 1 euro. Aceeași măsură a fost luată și în Sambuca, un oraș care se află pe o colină. Oficialii orașului spun că aici, spre deosebire de alte orașe, birocrația a fost eliminată, iar achiziția locuințelor se face imediat.

Viceprimarul Giuseppe Cacioppo, care este și consilierul turistic al micului oraș spune că marele avantaj este că respectivele case sunt deja în posesia autorităților locale și vor fi date doritorilor în timp util.

Casele au între 40 și 150 de metri pătrați și, ca în cazul celorlalte oferte, proprietarii trebuie să se angajeze că le renovează în următorii ani. Costurile de renovare s-ar ridica la aproximativ 15.000 de euro.

„Acestui loc fertil i se mai spune și Paradisul Pământesc. Este situat într-o rezervație naturală, plină de istorie, înconjurat de plaje, păduri și munți. Este un refugiu idilic pentru un sejur de detoxifiere”, a mai spus Giuseppe Cacioppo pentru CNN.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole