Orase romantice in Romania. Escapada ideala de Dragobete

”Luna iubirii” ne indreapta atentia catre acele orase romantice in Romania. Da, pe plaiurile mioritice au fost construite unele dintre cele mai frumoase zone urbane din Europa, o spunem noi, turistii straini si publicatiile prestigioase. Luati notite si pregatiti escapada ideala de Dragobete sau Valentine’s Day.

Piatra Neamt

Resedinta judetului Neamt este fermecatoare, am putea spune ca ocupa un loc in top 5 orase frumaose ale Romaniei. Tocmai de aceea poate fi inclus si intr-un clasament al oraselor romantice din tara. Locuri de poveste, cu privelisti extraordinare si in care linistea domneste. Asta am gasit la Piatra Neamt, urbea ridicata pe valea Bistritei cea navalnica. Nu uitatti aparatul de fotografiat acasa, puteti realiza cateva selfie-uri la peste 300 de metri, inconjurati de paduri si munti.

Piatra Neamt. Sursa foto: cniptpiatraneamt.ro

Orase romantice in Romania: Oradea

De la o scena culturala vibranta, la cladirile vechi renovate, strazile pietruite si oamenii molcomi, Oradea trebuie sa fie o optiune in luna iubirii. Autoritatile locale nu doar ca au gestionat foarte bine fondurile europene, dar oamenii de aici chiar se implica in toate activitatile ce tin de orasul lor natal. Pasionatii de muzica electronica au ocazia sa asiste la cele mai tari concerte, un altfel de cadou daca vreti pentru persoana iubita. Nu ratati o plimbare pe promenada de pe Crisul Repede, nu o veti uita curand!

Orase romantice in Romania. Escapada ideala de Dragobete
Promenada pe Crisul Repede. Sursa foto: evenimenteoradea.ro

Cluj-Napoca

O alta ”capitala”culturala si un oras istoric pentru Transilvania, asa poate fi descris Cluj-Napoca. Muzeul Framaciei, Bastionul Croitorilor, Cetatuia, Parcul Central sau Piata Unirii sunt cateva dintre punctele de atractie din oras. O destinatie care nu trebuie ocolita, indiferent de momentul anului.

Orase romantice in Romania. Escapada ideala de Dragobete
Cluj-Napoca. Sursa foto: http://www.compact-rentacar.ro/viziteaza-cluj-napoca-impreuna-cu-compact-rent-a-car/

Orase romantice in Romania: Constanta

O plimbare pe faleza si cateva fotografii la cazino si pe ponton- pe plaja fac deliciul oricarui cuplu cu mii de urmaritori pe Instagram. Constanta nu este neaparat o destinatie de vara, veti fi surprinsi sa o surprindeti in lumina rece a soarelui din ultima luna de iarna.

Orase romantice in Romania. Escapada ideala de Dragobete
Cazino Constanta. Sursa foto: ro.wikipedia.org

Sibiu

Este unul dintre cele mai fotogenice orase ale Romaniei si o destinatie ideala pentru ziua de Dragobete. Sibiul iti lasa impresia ca a fost anume schitat pe hartie, in cel mai mic amanunt posibil. Cu Paltinisul aproape, cea mai veche statiune montana, orasul din sudul Transilvaniei este un loc indragit de catre turistii de pretutindeni. De altfel, din 11 februarie 2019, judetul Sibiu a devenit oficial regiune gastronomica europeana. Eveniment sarbatorit la 2000 de metri altitudine , la Balea Lac.

Orase romantice in Romania. Escapada ideala de Dragobete
Orase romantice in Romania. Escapada ideala de Dragobete: Sibiu. Sursa foto: www.apartamente-alma-sibiu.ro

Orase romantice in Romania: Sighisoara

Cel mai bine conservat oras medieval din Europa, inca locuit, este o destinatie pe care sa o puneti in bagajul de calatorie. Nu doar ca va transpuneti in trecut, strazile pastrand din farmecul de odinioara, dar puteti petrece un weekend de poveste.

Romania la Centenar. 5 locuri-cheie unde sa petreci de 1 decembrie
Sighisoara. Sursa foto: https://www.urlaubsguru.de

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole