Cele mai importante sfaturi pentru cumpărarea unei mașini second hand

0
238
foto: pixabay.com
foto: pixabay.com

Visul oricărui pasionat de mașini este să își achiziționeze un automobil ieftin și puternic. O soluție foarte bună este alegerea unei mașini la mâna a doua însă de multe ori este o adevărată loterie achiziționarea unui asemenea model.

Pentru a nu cădea în  plasa celor care încearcă să vă păcălească, venim și noi cu câteva sfaturi esențiale pentru alegerea unei mașini la mâna a doua de cea mai buna calitate.

Fie că vorbim de autoturisme Hyundai, Opel, Ford, Mazda, Volkswagen, Audi sau orice alt brand popular,  sfaturile pentru alegerea unei mașini la mâna a doua rămân mereu aceleași.

Bugetul

Primul și cel mai simplu sfat este să stabilești încă de la început un buget maxim în care să te încadrezi și să nu te abați de la el sub nicio formă. Calculează cu atenție suma pe care ți-o permiți în momentul achiziției.

Unde poți căuta mașini avantajoase

În țară există destule târguri auto cu mașini second hand care au prețuri bune de obicei și unde mai poți chiar negocia cu proprietarii. Avantajul unor asemenea târguri este că poți vedea mașina la fața locului. Ai putea să găsești autoturismul visurilor și pe site-urile de profil. Îți pot seta anumite alarme pe căutările tale favorite și ești anunțat automat când apare  o mașină ce se încadrează în cerințele tale.

Nu în ultimul rând, găsești prețuri bune și în cazul  executărilor silite auto, prețurile sunt bune și mașinile sunt verificate de specialiști înainte de a fi puse la vânzare.

Ia cu tine pe cineva de specialitate

Nu te baza doar pe opinia ta chiar dacă te pricepi în domeniul auto. Este foarte bine întotdeauna să ai și o a doua opinie. Riscurile sunt destul de mari atunci când achiziționezi o mașină la mâna a doua, așa că atunci când mergi să vezi o mașină ia cu tine pe încă cineva care se pricepe la mașini.

Există și o mulțime de saituri unde poți verifica detaliile mașinii de la seria șasiului dar și prețul corect pe care ar trebui să îl plătești pentru un model fabricat întruna numită an.

Atenție la prețurile prea avantajoase

Toată lumea încearcă să cumpere o mașină la un preț cât mai avantajos însă e clar că atunci când ai de a face cu un chilipir e prea frumos să fie adevărat. Atunci când găsești o ocazie sub prețul pieței există mari șanse să fie ceva necurat la mijloc. Riscurile sunt și mai mari dacă autoturismul a fost adus din altă țară 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here